GDPR (důležité)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
GDPR (důležité)
Ve výsledku je napsáno, že se to bude řešit na udání. Jak to vlastně aplikovat na diskuzní fóra ví asi jen bůh (a je mi ho líto, dost se nadře).
Vydělají opět jen poradci a další příživníci, co v životě nepostavili ani psí boudu (AB).
https://www.novinky.cz/domaci/453392-da ... perti.html
http://www.podnikatel.cz/clanky/gdpr-no ... e-pravnik/
https://www.uoou.cz/desatero-omylu-o-nb ... 23799/p1=0
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jestli chceš sakra silný šifrování, použij moje písmo. To kolikrát nerozluštím ani já
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Tak když jsem ty poplašné zprávy četl, napadlo mne, že od elektronické komunikace se vrátíme k papírům a zapečetěným obálkám co je budou doručovat prověření poslové.
Pane Bože, do čeho´s to duši dal.
Taky si připomínám nějakou zprávu jak nějaký důležitý ouředník z nějakého důležitého ouřadu zapomněl v krčmě svůj služební NB s důležitými ouředními daty. A tisková slepice toho ouřadu prohlásila, že nebezpečí zneužití těch dat nehrozí, protože data v tom NB jsou zašifrovaná do nul a jedniček.
S tím silným šifrováním máte, bohužel, pravdu. Někdy kolem roku 2004 nechala jedna, tuším brněnská firma, v PC Worldu otisknout reklamu, na svůj šifrovací program. Mělo jít o, na tu dobu, silné šifrování 256 bit. Tak jsem si to objednal pro notebook, ve kterém bylo účetnictví několika menších firem. K mému překvapení, mi firma nemohla vyhovět. Prý zatím tak silné šifrování nebylo uvolněno. Firma prý nedostala souhlas s uvedením tak silného šifrování na trh. Kdo o tom rozhodoval, mi však zástupce firmy nechtěl sdělit. Nicméně, pochopil jsem, že šlo o zpravodajskou službu, dokonce snad se sídlem mimo území ČR. Nakonec jsem koupil jejich program se šifrováním 128 b.
Prostě jde o byznys a v zájmu byznysu o nařízení typu "co Evropan, to nesvéprávný blbec". To je na žalobu proti Evropské komisi...
Nebo už opravdu průměrná inteligence Evropanů tak zoufale naředěná semenem potentních blbců, jak kdysi prohlásil jeden moudrý? Podle toho nařízení to už vypadá, jako by šlo o koncentraci inteligence vpravdě homeopatickou.
To "právo být zapomenut" nevidím jako vymahatelné - kdejaká databáze má desítky kopií na diskových polích po celém světě. A vždycky se na nějakou nezapomene. Takže jednu, spíše dvě generace se vždycky někde něco najde.
Doma taky nepoužíváme na WiFi routeru síť bez hesla, nebo se slabou WEP šifrou. Snažíme se o co nejvyšší zabezpečení se silnou šifrou a to většinou nemáme doma nic tajného. Domácí fotky nebo videa jsou všem cizím u prdele, akorát nechceme, aby někdo tušil, že máme staženou nějakou muziku nebo filmy.
Proč teda nevyžadovat dobré zabezpečení a šifrování i po těch, kteří naše data shromažďují? To že na to kašlou, je víc než jisté, tak se aspoň budou zajímat, jak to udělat lépe (snad).
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA