Kde v Praze nechat zkalibrovat UPS?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
marat

Kde v Praze nechat zkalibrovat UPS?

#1 Příspěvek od marat »

Zdravím,

chlapi nevíte kde je v Praze solidní servis APC UPS, kde nedělají idioti nebo přeposílači?
Mám starou APC Smart UPS SU620 INET u které jsem před cca 2ma lety vyměnil aku, ale neprovedl kalibraci, takže si pořád myslí, že je baterka na konci životnosti. Potřebuju kalibraci, ale nemám už doma nic se sériovým portem a nemám kabel, takže je pro mě jednodušší nechat někomu vydělat.
Bohužel úroveň "IT servisů" je tristní a často vůbec nechápou co po nich chci a když zjistí, že UPS nemá USB port, tak začnou žvanit kraviny, jako bych byl blondýna. :(

Díky
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Co Český servis v Modřanech?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

No jestli pak nebude lepší si ten kabel sehnat, spolu s USB převodníkem. Já jsem kalibraci naposledy dělal pomocí APC UPS Daemon, je to i na winy naštěstí. Je to už hodně let, ale je tam k tomu manuál. Nejdůležitější bylo sehnat správnou konstantu pro ten kterej model UPSky. Ale i ty jsou v tom manuálu uvedený.
marat

#4 Příspěvek od marat »

Cowley píše:Co Český servis v Modřanech?

Ty jsou prej hrozný.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od PeteBurns »

Neurobi si ta UPSka kalibraciu sama pri rozumnom odbere, okolo 100W, do uplneho vybitia aku?
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ked sa v niektorych typoch dlho necha blba bateria, tak to nestaci. Musi sa najprv cez seriovy port obnovit ta konstanta baterie a az nasledne spustit kalibraciu.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Jak která, APC Smart USB by to měly udělat, ale obvykle se chovají podle poslední použitý baterky a vypínají se po stejný době, jakou zaznamenaly při posledním vybíjení. K tomu kalibračnímu cyklu, kdy UPS začne vybíjet aku kalibrovaným proudem a hlídá si jen jeho napětí se jim musí dát povel právě pomocí toho kabelu = u starších verzí Hyperterminálem po sériový lince COMM-portu, u novějších už to umí komunikaci přes USB port. Na ten COMM port nelze použít normální kabel, musí bejt spešl, kterej má extra zapojený piny - samozřejmě ochrana monopolu APC ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jjilek »

Ten COM kabel někde mám, kdysi mi Ekkar pomohl po skypu UPSku nastavovat. Mohl bych jej propísknout. Dělali jsme to přes hyperterminál na XP?
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Jo, na XPčkách to ještě šlo, ty měly Hyperterminál v sobě, jehoVista ani W7 už ho nemají ... Ale bohužel už nemám ten soubor, ve kterým jsem měl uloženej ten manuál k nastavení Hyperterminálu a všecky povely, kterýma se ta komunikace s procesorama APCček dělala - ono se u nich přes ten kabel dalo nastavovat spousta věcí, včetně například toho, že jedna deska uměla dělat výstupní napětí 110, 127 i 220 nebo 240V a taky kmitočet šel měnit mezi 50 a 60Hz - podle verze nastavenýho softu. Šly nastavit i meze citlivosti na poruchy nebo kontrola výstupního napětí - měřilo se výstupní napětí a postupným korigováním konstanty se docílilo toho, že převodník v procesoru udával pokud možno hodnotu co nejvíc shodnou s výstupní měřenou externím voltmetrem. Muselo se to měřit se zátěží, jinak kvůli nespojitýmu průběhu na výstupu měřáky kecaly ...
Bohužel ten soubor jsem neměl víckrát zazálohovanej a zůstal mi na havarovaným disku Samsung 1TB ... Ale byl sosnutej z nějakýho .ru serveru, možná by se dal ještě najít - bylo to cosi jako bakalářská práce na téma "zdroje nepřerušitelnýho napájení" - rusky "istočniki nepreryvnogo pitanija". S případným překladem azbukvic můžu pomoct ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
marat

#10 Příspěvek od marat »

Ono to není tak jednoduchý.
Jak píše Ekkar, je nutné nastavit konstantu, je nutné mít ten správný kabel....APC postupně vygenerovalo, asi 4 různé typy a musíte mít cracknutý Powerchute bussines, protože standartní prý kalibraci neumí.

Zapojení kabelů APC je na netu, ale je problém, že nový desky už serial nemají nebo je jenom vytažený na MB a je nutná spešl redukce na konektor. Prostě samé problémy.

Jenže tu UPS mám za metr piv, koupil jsem do ní jenom tu baterku a na zálohování wifi ap a zabezpečovačky mi stačí. Jenom potřebuje ten reset. :(
Cowley

#11 Příspěvek od Cowley »

marat píše:Ty jsou prej hrozný.

Delali mi jedno APC a v pohode. Ale je to, pravda, uz 7 let. :)
Hejnicek

#12 Příspěvek od Hejnicek »

EKKAR píše:Jo, na XPčkách to ještě šlo, ty měly Hyperterminál v sobě, jehoVista ani W7 už ho nemají ...

Hyperterminal jsem potreboval rozjet i na W7 a slo to.
Zkopiroval jsem cca 5 souboru z XP. Mozna bych to nekde i nasel.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

marat píše:musíte mít cracknutý Powerchute bussines

Netreba ziadny warez, staci pouzit open source apcupsd. Zapojenia kablov sa daju najst na webe.
warp

#14 Příspěvek od warp »

co tady http://www.abax.cz/cz/servis-ups-apc/ ,Český servis (Modřany) je poměrně drahý.
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

Tam pošli leda UPS, do které vložíš pytlík hoven s petardou uvnitř, doručit k rukám majitele.

https://obchody.heureka.cz/abax-cz-cz-nahradni-dily/recenze/
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“