Už rostou...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
dred

#691 Příspěvek od dred »

Paráda...
Po včerajšku u nás leda tak snehuliaci a blaťáci :cry:

Ale Kimčongun sa postaral, mám dosť....asi 18 L naušených a 7 kg v mraziaku :)
ok1hga

#692 Příspěvek od ok1hga »

. . . že prý je houbaření ten nejbezpečnější sport

https://praha.idnes.cz/vichrice-ctvrta- ... zpravy_rsr
dred

#693 Příspěvek od dred »

Je to smutné, ale To bol rozum... V takom počasí je riziko byť schovaný doma a nie ešte sa motať pomedzi stromy
Celeron

#694 Příspěvek od Celeron »

Kokun, ty drbeš nohy hub od hlíny tou zelenou houbičkou na nádobí, co máš v košíku?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#695 Příspěvek od p32 »

Ne, tu tam zapoměl ve fotošopu. :lol:
konosuke

#696 Příspěvek od konosuke »

tohle je nedemokratické a nespravedlivé, nenašel jsem nic, u nás v pondělí ledové kroupy jako hrách sezona myslím končí a tuhá zima prej přijde
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
p32

#697 Příspěvek od p32 »

Ano, letos bude konečně pěkná ladovská zima. :lol:
kokun

#698 Příspěvek od kokun »

Celeron píše:Kokun, ty drbeš nohy hub od hlíny tou zelenou houbičkou na nádobí, co máš v košíku?

Nosím ji v kapse (či v košíku) a čistím s ní hlavičky od "smetí" (jehličí, listí, zbytky hlíny, ... tou hrubou stranou - a tím molitanem vysušuju mokré, po dešti). Ale také dočišťuju nožičky po ořezání/oškrabání od zbytků. Dělám to proto, abych si "nezaneřádil" celý obsah košíku. Potom je mám čisťounké, jak je vidět ty vyložené na plechu.
Zjistil jsem, že se to takhle vyplácí (mít je čisté už v lese), než se s tím pak pracně čistit ještě doma. Doma se potom už jen dočistí nahotovo (před pokrájením). A ta houbička se mně na to osvědčila - a navíc je lehká, "nic neváží".
Taky mně dcera před lety koupila (kdysi k vánocům, nebo ke svátku?) houbařský nůž, ale leží doma v šuplíku :o
Kdo by se s tím "těžítkem" nosil, není nad obyčejnou "rybičku" (uvázané na provázku v kapse), která oproti tomu houbařskému neváží nic. A ty "kančí štětiny" (na tom houbařském) supluje ta houbička :lol:
Přílohy
nuz-joker-jkr-32-houbarsky-nuz-original.jpg
Houbařský nůž
(81.59 KiB) Staženo 54 x
792x448_P5u9VI.jpg
Klasická "rybička"
(36.82 KiB) Staženo 54 x
Honza - kokúň

#699 Příspěvek od Celeron »

Nevím jestli to bylo tady ale někdo dával odkaz na stejnou rybičku v kazetě zlatá střenka a diamantama asi za čtvrt mega. :roll:
Já jsem dnes vyhrabal v místním železářství za 64 peněz krásnej velkej zavírák Mikov, rok výroby 1988. Na rozdíl od dnešních nerezových sraček, co se jim ostří leskne jak psí kulky je tenhle klasická šedá ocel. Má proti nerezákům nezanedbatelnou vlastnost, když ho nabrousíš, tak na něj nemusíš několik let šáhnout, drží na rozdíl od nerezu ostří. Samozřejmě ho nesmíš nechat ve vlhku a občas se s ním musí ukrojit kus špeku nebo Vysočiny, jinak zčerná a později zrezne. Ty tupý nerezový sračky jsou tak 4-5 x dražší a k ničemu. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#700 Příspěvek od konosuke »

jo ! vyřazený nožík "rybička" se rozpůlil, připojil trojháček, titan-ocelové lanko 50 cm a nástraha na pěknou štičku byla hotová, pár jsme jich chytili, i z kávové niklované lžičky se třpytky na dravce vyráběly doma
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kokun

#701 Příspěvek od kokun »

Celeron píše:Nevím jestli to bylo tady ale někdo dával odkaz na stejnou rybičku v kazetě zlatá střenka a diamantama asi za čtvrt mega. :roll:
...

Tak to nwm, jestli to bylo tady, ale s tou (ne)kvalitou těch nerezáků ti dávám za pravdu.
A týká se to i těch "rybiček"! Stále je rovněž dělá Mikov (v kvalitě Made in P.R.C), ale její cena je dnes "někde jinde" 8O
Jako kluk jsem je kupovával ani ne za 2,-Kčs - tu dnešní jsem sám kupoval (u nás v Kuchyňských potřebách/Železářství) za 69,-Kč.
Má sice ten nerez nožík a střenku snad ze zinkalu (diamanty jaksi chybí :lol:), ale jedna se mně už i rozpadla (mám dvě). Nevydržel ten "zinkalový střední nýt" (co drží pružnou ocelovou část nože) - "ustřihl se", tak jsem to (právě včera) provrtal vrtákem o Ø 2mm a zanýtoval nýtem provizorně vyrobeným z hřebíku o délce cca 40mm (patřičně zkráceného) :roll:

Apropóó - a pokud nepřijdou mrazy větší než cca -3°C, tak houbařská sezóna pro mně stále ještě nekončí - zvláště i proto, že letos (aspoň u nás) přišla až tak pozdě.
Honza - kokúň

#702 Příspěvek od sinclair »

Ha, já v šuplíku po svém dědovi objevil dvě Dukly! Jedna vypadá dost používaně /má broušením už dost ubráno/, ale druhá je origoš, řekl bych že byla záložní, snad ani nebroušená.
Origoš Mikovy jsem objevil tamtéž taky dva, menší a větší s gravírovanými bočnicemi, oba jsou to dvojnožíky.
Rybička se bohužel nezachovala ani jedna...
Přílohy
křiváci.jpg
(136.42 KiB) Staženo 71 x
kokun

#703 Příspěvek od kokun »

To sinclair
Tu Duklu (nejvýše na snímku) měl a léta používal ještě můj otec, který dnes už téměř 40 let nežije.
A ten prostřední "dvojnožík" jsme měli doma taky. A byl k němu takový "jakoby sametový" (z jelenice?) futrálek :wink:
Honza - kokúň

#704 Příspěvek od konosuke »

ten střední stříbrňák mikov jsem si pořídil cestou na vojnu, říkám si: bude čím otvírat KDP konzervy a láhváče, bohužel spirálová vývrtka na korkovou zátku vína nebyla v ekvipáži, jo tenkrát jsme neznali víno v petce nebo papundeklu natož dnes...
kokun

#705 Příspěvek od kokun »

Včera jsem nasadil česnek - a dnes . . .
Taxem dnes zase "vyrazil".
Trošku jsem zaspal, ale nebezpečí konkurence tu dnes žádné nehrozilo.
Ráno bylo trošku pod nulou, po vyjití slunce se oteplovalo. A bylo slunečno po celé dopoledne, až se mně to nelíbilo. Mám totiž raději (při houbaření) když je pod mrakem (zvláště při tomto "vysokém datu"). To ranní slunce je docela nepříjemné - při chůzi "proti" hodně oslňuje (je nízko) a "po slunci" se zase dělají hodně dlouhé stíny. Proto mám raději když je pod mrakem - i za cenu třeba nějakého sychrava :wink:
Ale začal se dělat docela vítr, který nejenže byl docela studený, ale navíc stále sílil - asi předzvěst té změny počasí, která má přijít už zítra.
Hl. poznatkem z dnešního "houbaření" ale bylo, že ti zatracení divočáci už zase začínají se svou "hlubokou orbou" (ryjí o 106 :cry:) . Co míst bylo dnes zrytých, což ještě v UT nebylo . . . :evil:
Chodil jsem po lese celé dopoledne a nedonesl jsem "nic" (téměř):
Přílohy
P1380854 4.11..jpg
Tady je to "nic".
Přecejen tu ale máme za týden sv. Martina . . .
(277.01 KiB) Staženo 85 x
Honza - kokúň

Zpět na „Nezařaditelné“