akai 1417dt

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ivosek262

akai 1417dt

#1 Příspěvek od ivosek262 »

mam nensi zavadu kdyz zapnu akai typ 1417dt tak mi nabehne obraz ale vertikalne zuzeni uz jsem vymenil vetikal i elyty vsude kolem nej i ve zdroji i diody zenerky napeti naj je ok a take jsem vymenil i procesor a5601k a stale nic porad to nejde poradte co by to bylo dik ivos
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Zkontroluj zpětnovazební odpory vertikálu, jeho napájecí napětí, přepínání formátu na 16:9, je toho ještě dost, co je potřeba změřit.
Návštěvník

Re: akai 1417dt

#3 Příspěvek od Návštěvník »

ivosek262 píše:mam nensi zavadu kdyz zapnu akai typ 1417dt tak mi nabehne obraz ale vertikalne zuzeni uz jsem vymenil vetikal i elyty vsude kolem nej i ve zdroji i diody zenerky napeti naj je ok a take jsem vymenil i procesor a5601k a stale nic porad to nejde poradte co by to bylo dik ivos

Jestli máš vodorovnou čáru , tak si zkontroluj polohu serv. přepínače . Jaké máš napětí na vychylovačkách (ss) proti zemi ? Zdravím Ivan
ivosek262

#4 Příspěvek od ivosek262 »

upla vodorovna cara neni je jen tak 3-4cm aj jsem prosel rezistory kolem vetikalu a stejne se mi to nelybi furt to dela !!! napeti na vychil. proti zemi je 23v a obcas se mi stane jakoby v tom cvakalo a chtelo by se to roztahnut vzdy kratkych vterinovych pulsech
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

ivosek262 píše:upla vodorovna cara neni je jen tak 3-4cm aj jsem prosel rezistory kolem vetikalu a stejne se mi to nelybi furt to dela !!! napeti na vychil. proti zemi je 23v a obcas se mi stane jakoby v tom cvakalo a chtelo by se to roztahnut vzdy kratkych vterinovych pulsech

Máš nabouranou ss zp. vazbu . Ostatně to Ti už psal Hill . Budeš muset pečlivěji kontrolovat odpory , nebo ti "prosakuje" nějaký kond. (v té zp. vazbě) proti zemi . Ještě zkontroluj jestli milostivá paní nezalévala kytičky , nebo kočička tam neukrupla a nemáš náhodou svod na tišťáku .
Zdravím Ivan
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“