Prodám KYY79
Moderátor: Moderátoři
Prodám KYY79
A kutilmile - nelituju tě
https://www.gme.cz/diodovy-mustek-b380c35000
Takže je to použitelné jen jako náhradní díl, kdyby z toho chtěl někdo dělat usměňovač ke svářečce, tak po těch 2,50 kusovku maximálně za 10,- na to by možná někdo reagoval
20A můstků na menší napětí tu mám asi 50, kdyby někdo chtěl zadarmo, ale sběrný dvůr to jistí
Nelze na to koukat jenom z pohledu bastlení. EB sice není Denkl, ale....
Ale není lepších, resp. spolehlivějších a hlavně odolnějších usměrňovačů, než můstky z diod KY708-712 a KY717-719. Dají se i účinněji chladit, což u běžných kostek vůbec není pravidlo, spíš výjimka. Velmi často je spodek kostky mírně vypouklý a pokud opravdu chcete chladit, musíte brousit na opravdovou rovinu. Chladit placatý 10A plastový můstky je taky píčovina - k čemu chladit, když ani nesnese náraz při nabíjení elytů...
Měl jsem tu postarší britský zesilovač, kde byl opravdu tvrdý toroid a filtrace 2x40G, pokládaná z průmyslových 10G šroubových elytů, propojených měděnýma šínama.
Původní můstek, který odešel po asi 40 letech, byl 35A Motorola.
Po náhradě 50A ! "značkovým" můstkem Diotec se po třetím startu probil, po výměně za další kus už napodruhé.
Bylo tam místo, tak jsem na kousek 2mm laminátu a za použití dvou "prstových" chladičů poskládal můstek z obyčejných KY718 a KY718R.
Je tam už tak 11-12 let a počítám, že pokud se neposerou ty Hitachi fetový koncáky a někdo ten zesík nevyhodí, tak tam bude fungovat dál.
Tož tak s českými diodami...