Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3
Moderátor: Moderátoři
Já mám prostě jen tu blbou zkušenost, že u "multi" věcí je některý z integrovaných komponentů ojebaný víc, než je zdrávo.
To je důvod, proč raději jdu po "sólo" věcech. Už když jsem kupoval ten ScanJet, tak tenkrát bylo k dispozici skoro to samý od HP, ale s integrovanou laserovkou. Podle známého agenta to byla reinkarnovaná LJ1000, upravená na menší kazetu, takže tam nepasovaly kazety z ničeho jiného a ovladače pro PC prý byly tak mizerný, že to bylo dobrý tak leda do malého kanclu. A to šlo o "značkovou" kombinaci. Bohužel hodně podobně to měl tehda i Canon a myslím Minolta či kdo.
Proto sháním sólo A3 scanner SJ od HP, protože mám zase díky jedné firmě, co pro HP dělá technickou podporu, sadu úplně uni ovladačů, které by teoreticky jely asi i na W3.1, mám to instalováno a opravdu s tím lítá kdeco od HP a má to spoustu užitečných vychytávek, samozřejmě včetně všelijakých konverzí. Nechci se toho zbavovat, protože se s tím moc dobře dělá a výsledky jsou vždycky lepší, než z čehokoli jiného.
Ono skenovat starý papíry, kde rozdíl mezi černou a hnědou je kolikrát dost minimální, potřebuje holt čas a možnosti. Mám v tomto směru např. s běžnými, velkými A3 USB kopírkami mizerné zkušenosti. Ty jedou v nějakých několika pevných módech a moc toho tam obvykle k úpravě není.
A dnes som nasiel radiobudik Sony ICF-C205. Vyzera, ze normalne funguje.
[edit]
Aj skener Plustek funguje, naozaj vyzera byt novy. Akurat mi chybaju nejake diely - dufam, ze ten kontajner este neodviezli.
V tychto dvoch (FAX-L380S a FAX-L120) su CR2032 (prispajkovane na doske), nameral som na oboch 3V.
Bateriu som menil (pred par rokmi) jedine vo FAX-B840 (tiez CR2032), bol roky odlozeny a po zapnuti ukazoval "DATA ERROR".
Tahal jsem je normálně ještě s třemi volty, schopné dávat desítky mA ze zařízení i deset let odstavených.
Podle mě do toho dávali něco, co je dneska zelenýma teroristama zakázaný a proto to mělo takovou výdrž.
Dvě Panasonic CR2032 jsem po demontáži z jakýchsi starých desek a po přeměření strčil do elektronického diáře a jsou tam už 3 roky.
Podobně i pájecí NiCd akumulátorky Panasonic, průměr AA a poloviční délka, v oranžové smršťovačce. Dostal jsem jich asi 30, ležely někde ve skladě opravny jako ND do nějakých videí. Dával jsem je už před lety do quartzek SPHQ a ještě se neměnil ani jeden.
Jak to tenkrát sakra dělali, že to i po dlouhým skladování chytlo a má to takovou výdrž?
Panasonic CR2032 daval DELL do PC OptiPlex. Tie, ktore boli nepouzivane v sklade, maju po 10 rokoch bateriu uz vybitu, ostatne su OK. Nove som kupil tiez Panasonic (maju napr. v TME, cena je sice vyssia ako najlacnejsi smejd, ale nic hrozne - len sa musi objednat tusim aspon 20 kusov).