Prijímač AMIKO Impulse DVB-T2/C

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cabernet

Prijímač AMIKO Impulse DVB-T2/C

#1 Příspěvek od cabernet »

Nazdar majstri,

ked ladim tento STB, tak len programy z 28.kanal a(530000kHz) pravdepodobne z Fridku mi prijimac priradi, ulozi ku rozhlasovym staniciam (ide len zvuk, obraz nie). Neviem to potom dostat do jednej favoritnej skupiny s dalsimi TV programami.
Prijimac som presoftoval.

Dakujem.
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Prijimac neumi H265/HEVC, takze obraz ti nepujde.
HEVC umi az novejsi AMIKO NEO Combo
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Je velký podvod, že se prodávají přístroje s velkou reklamou že umí DVB-T2, ale umí pouze kodek H.264, ve kterém u nás nebylo, není a nebude vysíláno, zkouší se a nejbližších X let by měl být používán kodek H.265 (HEVC)
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Moje TV měla taky na krabici DVB-T2/C, ovšem s dodatkem MPEG4. Běžnému spotřebiteli to většinou stejně nic neříká, měl by si nechat s výběrem poradit. Jinak se domnívám, že pokud prodejce klamně uvede vlastnosti, které přístroj nesplňuje, je to důvod ke zrušení kupní smlouvy.
RadekB

#5 Příspěvek od RadekB »

Jenze u toho amika se nikde klamave neuvadi ze podporuje HEVC. Navic je na trhu trosku dele nez se tady zacalo vubec v HEVC neco vysilat.
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Spíš jsem myslel, když prodejce na nekompatibilitu záměrně neupozorní.
Taky mě v obchodě tvrdili že "Je to připravené na nové vysílání v HD" a ani nelhali - je to HD, ale MPEG4. V daném případě to nevadilo, používám satelit, ale neznalý zákazník zjistí nefunkčnost až pozdě. Některý důchodce možná ani neví, že to může vrátit. Nebo se při reklamaci nechá okecat a dá si prodejcem "poradit" nákup settopboxu. :)
RadekB

#7 Příspěvek od RadekB »

No jasne, ale ono to s tema zakaznikama je dneska take docela tezke. Maloktery chce vubec poradit, jen potvrdit tu jeho pravdu. A kdyz uz poradit, tak jen to, jestli ta sracka v letaku je uplne nej a super.
cabernet

#8 Příspěvek od cabernet »

Nemate prosim schemu? Potreboval by som identifikovat vadny obvod v SMD puzdre SOT23-6. Je osadeny na hlavnej doske na vstupe napajacej vetvy. Napajaci adapter pre STB je 5V/1A.
Mozno nejaky 3V3 converter. Na doske je este jeden podobny obvod v rovnakom puzdre s regulatorom 1,7V. Dakujem.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“