sinclair píše:Jak jsem napsal - kuřáci byli a jsou hrozně snadný cíl.
Ano a to je naprosto v pořádku. Pokud se porozhlédnu kolem sebe, tak všichni s tím souhlasí a s novým zákonem také - i ti kuřáci.
Trošku to porovnám s EET.
EET se zavedlo na obranu proti zlodějským podnikatelům a OSVČ, aby se zabránilo daňovým únikům. Ale kterým daňovým únikům? Kvůli dani z příjmu určitě ne, protože výsledný zisk nebo ztrátu pouze z příjmu v pokladně nezjistí ani padesát Burešů. Jde vlastně o úniky DPH, protože kromě povinné měsíční nebo čtvrtletní daňové povinnosti a kontrolního hlášení se musí kontrolovat i okamžitý příjem do pokladny.
K smíchu je, že to platí jen u plátců DPH, protože neplátci DPH neodvádějí a nezískávají na DPH vůbec nic. Ale všichni zaměstnanci bez vyjimky s tím souhlasí, protože ti zlí soukromníci budou muset odvádět konečně ty daně. Zaměstnanci je přece taky platí. Ještě jsem neviděl zaměstnance, co by platil nebo odváděl sám daně.
No a když toto pro ty hloupé prošlo, tak proč ne zákaz kouření v plném znění?
Já plně chápu kuřáky, kteří jsou vůči jiným lidem ohleduplní, ale ať si raději moc nestěžují, když si to vlastně zařídili sami. Takže když EET, tak i zákaz kouření, ne? Teď můžete žádat o vyjimky, které se budou zamítat.
No a chtělo by to upozornit na jeden velký nesmyslný omyl. Ano, hospody jsou většinou v soukromém majetku těch hospodských, ale co to má společného s kouřením? S kouřením má totiž společného jen jedno - provozování veřejné činnosti a dodržování zákona pro tuto činnost.
Přitom kterýkoliv hospodský může vydělit jednu oddělenou místnost pro kuřáky, po povolení ji prostě označit a provozovat. Ale to se bude v hospodách dále provozovat to hlavní - chlastat a blbě kecat.
A bacha, nikdo nikomu nezakazuje právo kouřit, ale jen veřejný prostor nebo jiný s veřejnými službami, kde se kouřit nemá. V soukromém prostoru nikdo nikomu nic nezakazuje, tak nevymýšlejte hlouposti. Překrucování většinou ukazuje jen na "blbou náladu v hlavě".