LG 32LD750 nejde půlka invertoru
Moderátor: Moderátoři
LG 32LD750 nejde půlka invertoru
mám tu na stole tuhle LG, je v ní zdroj EAX61131704/4, neběží v něm polovina podsvětlení - docela mne mile překvapuje, že se hned kvůli tomu nevypíná apod. Co jsem pochopil, tak invertor je napájen přímo z primární strany zdroje, ale moc se v něm neorientuji. Hledal jsem na webu jeho schéma, najít se mi nepodařilo, jen nabídky ke koupi celého zdroje.
Zkoušel jsem se registrovat na táňu, bohužel jsem vyhořel na otázce, kde jsem mezi LED, krystalem, tranzistorem a něčím dalším nenašel kukuřici...
Porovnával jsem trafa, zkoušel jsem mezi sebou prohodit pár silový prvků včetně trubic, beze změny. Porovnával jsem mezi sebou napětí, až na jednu dvojici tranzistorů stejné. Ale bez schématu se v ztrácím. Nemáte ho někdo?
A servisní manuál k celé TV zdroj samozřejmě neobsahuje.
Jen mne zaráží, že zrovna k tomuhle typu je na netu tak málo...
Tým by som začal. Múžeš aj porovnať indukčnosti vinutí buduaceho trafka funkčného a nefunkčného invertoru, prípadne ich medzi sebou vymeniť, či závada ved vieš čo myslím...
Potom sa uvidí podla toho čo zistíš...
kondik píše:Heno píše:Sú tam 2 malé budiace trafka,
No a v nich to zrovna nebude...
chalani nevadí vám že že si z vaších príspevkov už strielajú aj na iných forach mne je to jedno v poctate ale tu by sa malo radiť nie súperiť kto je lepší či ide o skrytú reklamu v mojom okolí poznám minimálne troch servisákov čo sú možno lepšie na tom ako vy dvaja ja som z tým skončil a tak občas niečo sem pridám i keď blbosť ,máte každý svoju oblasť rajon tak sa toho držte a ak máte minimum reklám to je len super