Sháním schéma k TV JVC LT32HG35E

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Malda2010

Sháním schéma k TV JVC LT32HG35E

#1 Příspěvek od Malda2010 »

Nebo alespoň zvukovou část. Po zahřátí začne zvuk "chraplat" až se nakonec odmlčí úplně. Po vychladnutí zase tak hodinu jde a nastane stejnej jev.
Kondík: Není nad to, pořádně se vybít. Jejda a proč vznikl Ohmův kouř?
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Hledej podle označení desky, případně zkus postupovat na základě datasheetu nf zesilovače. Napájení zesilovače už jsi kontroloval ?
Malda2010

#3 Příspěvek od Malda2010 »

Zatím jsem to jen zkouknul na vakl konektorů a viditelnej studeňák. Nic jsem ale neobjevil. Pokud byl sundanej zadní kryt, tak jsem si myslel, že po manipulaci s konektorama se to odstranilo, ale jen se to prodloužilo na cca dvě a půl hodiny než to začne blbnout. Po zakrytování se zas ta doba zkrátí na cca hodinku. Elyty taky vypadaj OK a není nic mimořádně horké co by alespoň naznačilo přehřívání. Odpoledne zkusím najít nf datasheet a proměřit to.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Elyty vypadají OK na pohled, nebo jsi se něčeho doměřil? Popis vypadá na tepelnou závislost a to zase vypadá na elyty a to značně. Jak již bylo mnohokrát napsáno, zapnout, vzít osciloskop a projít elyty na zvlnění.
Malda2010

#5 Příspěvek od Malda2010 »

Tak jsem trochu pokročil. Umím už závadu vyvolat. Konec je dobrej, elyty maj cap i esr v limitu. Závada se projeví jen při příjmu z tuneru. Bude to nějaká prasklina spoje nebo smd pasivu. Deska je dost prohnutá a jakmile se ji pokusim rovnat tak závada začne. Je to zrovna deska s tunerem a konektorama hdmi a scart. Blboni přichytí desku 250x120 mm jen v rohach a uprostřed daj konektory. Někdo asi vymyslel kurvitko. No zítra projedu ty mrňavý odpůrky a kapacity zda nějakej nepraskl.
Charos

#6 Příspěvek od Charos »

Měl jsem cosi podobné - viníkem byl špatně zapájený nulový SMD odpor (ve "spolupráci" s bezolovem)....
Takže vem lupu a dobré světlo a ....
Malda2010

#7 Příspěvek od Malda2010 »

Tak jsem to asi našel. Proletoval jsem cesty audia a zatím to maká. Pod tu desku jsem nalepil ještě dvě příchytky na bindrpásky, trochu je přikrátil. Snad to dá nějakej čas pokoj. Díky chlapy za účast.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“