Vypínáte UPS
Moderátor: Moderátoři
Jestli by stačilo nabíjení akumulátoru jenom při zapnutém PC těžko říct, protože tam není žádný indikátor stavu akumulátoru.
Nabíjí se ze zdroje napětí s omezením proudu - to znamená, že úplně vyšťavená baterka víc proudu než je limit nedostane a v momentě, kdy se její napětí vlivem elektrochemickejch pochodů zvýší se dál nabíjecí proud sníží až na hodnotu danou rozdílem napětí a impedancí obvodu. Po dosažení limitního napětí nabíjecího zdroje se dobíjení prakticky zastaví, proud se sníží na limitní hodnotu kryjící ztráty samovybíjením a ohřevem. U 7,5Ah "gelovky" je takovej proud v jednotkách mA, u 44Ah "mokrý baterie" v desítkách mA. Napětí 13,8V je používaný proto, že při něm u Pb akumulátoru ještě nedochází k výraznějšímu vývinu plynů na elektrodách = ani dlouhodobým setrváním v takovým stavu by neměl akumulátor výrazně ztrácet vodu z elektrolytu.Hydrawerk píše:Moje UPS je nad 20 let stará APC BackUPS 400. Odpojuji ji ze sítě jenom, když odjedu na dovolenou.
Jestli by stačilo nabíjení akumulátoru jenom při zapnutém PC těžko říct, protože tam není žádný indikátor stavu akumulátoru.
A kutilmile - nelituju tě
TAKJAN píše:Když nechám UPS trvale pod napětím, bez zapnutí, ukazuje odběr cca 10W. Teda všechny tři, co tu teď mám. ...
da sa toto zistenie povazovat za vseobecne pre vsetky UPS?
mam moznost za dobru cenu zohnat SRT6KXLI od APC ktorou by som chcel zalohovat v buducnosti 2 servery (teraz len drobnosti s odberom do 300W) a nemam moznost zmerat kolko zerie naprazdno.
http://www.apc.com/shop/mk/en/products/ ... P-SRT6KXLI
tiez ma zaujima, ci spotreba samotnej UPS sa meni v zavislosti od starnutia baterii.
mam este jednu starsiu smart ups 1000, len neviem, ci sa mi oplati do nej este investovat, lebo priznam sa, ze netusim, ci v tomto segmente novsie verzie produktov ponukaju vlastnosti, pre ktore sa oplati nahradit 10 rocnu UPS novou.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Příkony naprázdno už poslední dobou měřím taky, https://www.hardwareinsights.com/databa ... waveforms/
- Přílohy
-
ups set.png- (69.33 KiB) Staženo 94 x