Tak som bol včera zaviezť svoje ,,dočasné" približovadlo, KIA Sephia, (ktoré som kúpil po jednom ožralovi. ktorý ju pootĺkal zo všetkých strán, za cca 200€ pôvodne na 5 - 6 mesiacov), po 21 mesiacoch a mňou najazdených 8.400km na zberný dvor. A opäť som začal mať dojem, že autá majú ,,dušu" (o kolesách nie je reč

). Auto bolo v stave, že už pri kúpe nesvietili žiadne kontrolky, ukazovateľ teploty motora, ostrekovače prestali fungovať cca v septembri 2016, brzdy ,,samovražedné", nápravy hrkotavé, hrdza všade, palubovka zničená.... Bola to totiž asi nejaká pôvodná ,,zátopka". Čo ale stále fungovalo na 100%, bol motor, spojka, prevodovka. Včera som doň sadol na jeho poslednú cestu, naštartujem, zaradím jednotku a nič. Stále zostával neutrál. Začal som preraďovať hore - dole, spiatočku, nič. Auto stálo,asi tušilo, kam mám namierené... Ešte som vystúpil, či nejaký srandista mi neodmontoval koleso...

Nakoniec sa mi podarilo nejak rozbehnúť. Pritom pred dvoma dňami chodilo ešte O.K. Na zbernom eko-auto dvore mi pracovník po kontrole VIN ukázal, kam ho mám presunúť. Bolo to cca 30 metrov. Pri rozbehnutí sa z prednej nápravy začal rinúť kovový, plačlivý zvuk, ktorý trval až do jeho odstavenia. Chlapík pri vypisovaní papierov ešte podotkol: Včera mala tá KIA narodky, 11. 12. 1996 - dátum výroby. Keby pri mojom odchode ešte to auto začalo samé od seba trúbiť, tak sa už asi poseriem a začnem chodiť do kostola