Záchrana NiMH tužkovek
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Záchrana NiMH tužkovek
Škoda, že jsem to nevyzkoušel už dřív, hodně baterek jsem vyhodil, když běžná nabíječka odmítla nabíjet s odkazem na velkej vnitřní odpor. Odrazovala mě ta doba, ten režim trvá +- 36 hodin. Tak třeba to někomu pomůže.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Že to dělaly ty šmejdsky GP (zeleno a oranžovo bílé) sem překvapený nebyl. Ale dělají to víceméně všechny, co mi procházejí rukama. Eneloop, tronic, GP recyko.. Někdo, kdo by to vysvětlil na "chemické" bázi?
Teď uvažuju nad koupí něčeho, co nabije i Li-pol/Li-Ion, třeba nabídka BT-C3100 nebo Lii-500. Nemáte ji někdo na stole? Reference jsou poměrně dobré.
- geograf
- Kontaktovat uživatele:
dnes mi přišla Lii-500 . Jelikož jsem žádný pořádný manuál nenašel ,tak se zeptám vás. Jak velkým proudem nabíjíte tužkovky když má třeba 2000 ,2400 ? Kolik by měl být ten vnitřní odpor nebo co to ukazuje. Něco ještě někde pohledám ,ale nechám si poradit od zkušených tady. Dík Milan .
To měření vnitřního odporu najdeš popis třeba zde, ale v EN. Můžeš použít google trnaslator a louskat "zmršenou" češtinu. S vnitřním odporem to "jen" ukazuje nějakou hodnotu. Můžeš si zkusit poznačit jednotlivé články (značím na ně datum prvního použití a kapacitu) a sledovat jestli se mění. Vypadá, že variance způsobená kontaktem a článku a metou měření nic moc nedovolí usuzovat