Paradox Digiplex DGP 848 - pomoc s zapojením
Moderátor: Moderátoři
Takže chápu, že v sekci 401 nastavím za jakých okolností se sepne a v sekci 402 za jakých okolností se vypne.. Jenže popis okolností v návodu uveden u tohoto bodu není.. Chápu že to bude stejné i pro jiné věci, ale v tom prostě plavu..
Mohl bys mi prosím napsat co dát do 401 a 402 když prostě nechci nic víc, než mít na PGM1 zapnutý výstup pokud není alarm a vypnout ho v případě alarmu... Pokud by to šlo jen obráceně, tak zapojím relé jako NC..
Siréna bude mít vlastní zdroj a připojím jí na UPS pro případ výpadku.. Stejně mě čeká kamerový systém a UPS budu montovat..
Doufám tedy že to co jsem vymyslel je realizovatelné a není to nesmysl..
Ohledně názvu zon v klávesnici.. Jak se tam dostanu??? když dám instalační kod, tak nastavuju ustřednu a s master kodem se do vývěru sekce neumím dostat...
Zkus vlézt do programování a pak zadat 000 ENTER, měl bys být v nastavování dané klávesnice.
a s relé na PGM1 bych zkusil v klasickém programování zadat do aktivace 400 / 117 (což je volba 1, podsystém 1, 7=hlasitý poplach)
deaktivace bude automatická po dokončení poplachu (pokud bude parametr 501 / 1 OFF a 502 / 1 OFF)
pak se parametr 401 nenastavuje
ale nikdy předtím jsem to nezkoušel
Jelikož aktivace toho výstupu PGM1 spočívá v uzemnění, chytnul jsem se na + k čidlům.. Takže momentální slabina systému by byla, kdyby zloděj oholil kabel například u klávesnice o zkratoval napájení.. Pak by relé neseplo...
ohledně programování klávesnice, tak sekce 000 mi zobrazí pouze verzi klávesnice.. jakákoliv další zadaná sekce je ústředny
ale jelikož jsem nenašel zapojení toho PGM1 v českým návodu, otevřel jsem anglický a mimo jiné jsem našel pojmenování zon.. Takže 451 je název zony 1 a 452 je nazev zony 2 atd...
Takže už mi chybí jen název ústředny a podsekce1.. budu hledat..
Programming Mode:
1. From Normal Mode press and hold the [0] key.
2. Enter the [INSTALLER CODE] (by default 000000).
3. Enter section [953] ( DGP-48 ).
4. Enter the keypad’s 8-digit [SERIAL NUMBER].
5. Enter the 3-digit [SECTION] you want to program.
6. Enter the required [DATA].
S tím relém to bohužel tak není... Napájení sirény jde z vlastního zdroje, kde dobíjecí drát jde napřímo a ovládací drát přes relé v zapojení NC.. aktivace relé obvod rozpojí.. Takže při zkratování napájení relé nerozepne a siréna se neaktivuje...
Nešel by ten PGM výstup invertovat??? není alarm - výstup aktivní???
kody vykouším až zítra, dnes se k tomu už nedostanu..
Jinak celkově dík za pomoc....
BTW: našel jsem v práci ustřednu Paradox 728+.. Je sice stále zapojená, ale člověk co znal Master kod je asi 10 let mrtvej.. Není jiná cesta než modem a simulátor telefonní linky???