Povinné ručení - délka bezeškodního průběhu
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
To bych jim dejme tomu zbaštil, že se všechno neustále zdražuje a náklady rostou a blablabla. Máloco zlevňuje.EKKAR píše:Za tohle každoroční navyšování o pár stovek pojišťovny zas až tak nemůžou - stačí si přečíst třeba takovouhle zprávu......
Jen mi paní na lince ČP jaksi nedokázala smysluplně vysvětlit (ani se do toho nepouštěla, mlela stále dokola svou naučenou písničku o nárůstu nákladů a asociaci pojistitelů) jak je možné, že jako stálý klient mám pro příští období platit 2800Kč zatímco jako nový klient bych platil asi 2100Kč?
Je v podstatě jedno, u které pojišťovny jste. Všechny se chovají podobně - trestají stálé klienty za věrnost každoroční přirážkou o pár stovek. Je nutno se o to každý rok znovu starat a přecházet. Už jen přechodem jinam pomyslně ušetříte alespoň na vyšší variantu s vyšším krytím.
PavelFF píše:...jak je možné, že jako stálý klient mám pro příští období platit 2800Kč zatímco jako nový klient bych platil asi 2100Kč?
Môžem potvrdiť, toto funguje aj u nás v SR. Je to už dávnejšie, keď som mal PZP 6 rokov v ALIANZ Poisťovni. Prišiel mi nový ,,výmer", tak som si na internetovej kalkulačke našiel novú, o 40% lacnejšiu poisťovňu. Mimochodom, ako nový člen ALIANZ by som bol na tom ešte lepšie... Hneď telefonát, že prečo odchádzam a to ich blá-blá-blá. Nakoniec som dostal radu od operátorky, že tú našu vzájomnú zmluvu nech zruším a uzavriem novú a hneď to budem mať za tú lacnú sumu. Moja odpoveď bola rýchla a stručná: ,,Keď si nevážite dlhodobého klienta, seriem na Vás" a položil som.
Mně to plíživě naskákalo od posledního přestupu před 3 roky asi o 8-9 stovek. Prostě jsem se 3 roky nestaral a říkal si každý další rok, že zdražení o 2-3 stovky je reálné. Pak jsem se znovu začal starat. Momentálně mám nějaký produkt, u kterého slibují po dobu 3 let stejnou cenu. A cena mi vyhovuje, tak jsem to vzal.
EKKAR píše:Hošové, co se honíte za co nejnižší cenou, ...
No, nemusíš dělat z lidí šašky. Dodatečně upozorňuji, že původně to bylo 400,- Kč, ale teď je to vlastně ušetřených 600,- Kč (po nových informacích). Přitom pojištění je stejné a plnohodnotné. Jen nejsem blbej a bonus si dělám sám, protože nevidím jediný důvod pro zdražování pojistného ze strany pojišťoven. Já jen přecházím mezi pojišťovnami, zatímco jiný dá výpověď a uzavře u stejné pojišťovny stejné pojištění jako měl předtím a hned taky ušetří.
Takže to není honění se za nejnižší cenou. Nazvěme to raději přímo nenecháním se odrbávat. Nejsem jedním z těch 🤐, co si půjdou stejnou věc od stejného výrobce koupit do Tesca (protože to je přece ten správný obchod, že?), když to samé koupím v Kauflandu prostě o pětinu levněji a při celém nákupu ušetřím 5 stovek. Nebo jaký je rozdïl v rohlíku z Tesca (za 2,50 Kč) oproti rohlíku z Kauflandu (1,90 Kč), když oba přivezl rozvoz z PENAMu s ostatním pečivem?
Přijde mi, že to prostě zkouší kdo se ozve a kdo ne. A jakmile se člověk ozve, tak to během deseti minut jde.