Zamrznutí kontejneru 1000 litrů - zničí se?
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- elektrosvit
doktor365 píše:Mě to jednou roztrhlo kohout,od té doby na zimu vypouštím.
Ten kohout je na té nádobě při zmrznutí asi nejzranitelnější.
Já jsem koupil 2 nádoby s repasovanou klecí a zcela novými plastovými nádobami s certifikací na pitnou vodu. Horní plnící otvor je 225 mm, aby přes něj prošlo ponorné čerpadlo. Ani se neptejte kolik to stálo, žádných 5 ani 10 stovek.
Na jaře napustím nádoby čerstvou vodou ze studánky, která v létě většinou vysychá. Do vody přidám tochu SAVA (chloru) v množství doporučeného pro studny. Nádoby jsou na chatě ve sklepě v šeru a ještě jsou zakryté neprůsvitným "pytlem" aby se omezila tvorba zeleného povlaku. Vodu nepoužívám k pití ani k vaření, je určena jen do umývadla, sprchy a dřezu. Takto snadno přečkám letní období suché studánky, voda je čistá a bez náznaku zápachu.
Na WC mi slouží převážně dešťová voda. Když nenaprší, tak to WC také jistí ty dva kontenery.
Zašpiněná dešťová voda spláchnutá ze střech může obsahovat nějaké soli a být proti promrznutí odolnější, a proto možná kontejner venku zimu přežije, jak zde někteří potvrdili. Při ceně mých kontejnerů na čistou vodu si nemohu dovolit jejich zničení. To by musel výrobce nějakým certifikátem garantovat mrazuvzdornost při zamrznutí celého objemu. Takový certifikát bohužel neznám. Zkušenosti jiných mi říkají "neriskuj".
A zemedělský kontejner je např. od Roundapu, ještě je ho asi ,5 l na dně. Mám velikost asi 600 nebo 800l, tak budu na jaře vyplachovat špinavou vodou, ta likviduje glyfosát nejrychleji. Beztak potřebuju zlikvidovat kus jitrocelu na dvoře.
A byl v tom postřik Dominator. Prostě velkodistribuce.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pikofarad píše:konosuke píše:nás prej čeká tuhá zima jak z obrázku Josefa Lady
Slečna Honsová neví jak bude zítra,natož v zimě.Jako každý rok,posledních 20let, to vypadá o vánocích spíš na gumáky než na sněžnice.
Ale vševěd VK pravil,že oteplování se nekoná.
děd vševěd Véna Klaun První selhal ve svejch prognózách tolikrát že lépe ať sedí doma u krbu v papučích a vzpomíná na budování kapitalistické vlasti, bude méně škody, dějiny ho jednou ocení...
https://www.novinky.cz/domaci/455281-me ... ejemi.html