Zamrznutí kontejneru 1000 litrů - zničí se?
Moderátor: Moderátoři
Prostě tomu PE, jakkoli se zdá měkký i za mrazu, moc nevěřím.
Brozicku, já dal za tento, úplně nový 1.500 a další budou možná i levnější. Tebe to stálo nějak o dost víc? Dyť ta PE paleta, na který to celý stojí, dural-profil/pozink rám, PE, pár šroubů a celoplastový kohout snad ani větší cenu nemají?
pepik9 píše:Klasický kulový zahradní ventil mráz může roztrhnout i když je otevřený......
Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Kulový kovový ventil 1/2" otevřený, umístěný venku na prázdném plechovém sudu asi v 1/3 výšky sudu, měl po zimě trhlinku na spodní straně. Provizorně funguje dále tak, že jsem trlinku přelepil nějakou opravnou asfaltovou páskou fixovanou k ventilu dvěma kabelovými stahovacími pásky.
Ještě k těm ventilům na kontejnerech 1000 litrů. Na obou mých nových kontejnerech se mi ty vypouštěcí ventily nedařilo otevřít. Měl jsem strach použít nějakou hrubší sílu, aby plast nepraskl. Stejně je k vypouštění kontejneru nepoužívám, musel bych mít ve sklepě nějaké spádované vypouštěcí potrubí. Kontejnery vyprazdňuji přes plnící otvor čerpadlem. Na dně zůstanou asi 2 cm vody, která zmrzne, ale kontejner ani vypouštěcí ventil se nepoškodí.
- frantajetel11
pepik9 píše:Klasický kulový zahradní ventil ...
Taky mám dvě 1000 litrový bečky a origoš kohouty na nich rozhodně nejsou kulový. Vypadaj jako na obrázku.
Na zimu vypouštím (+nechávám otevřeno)
- Přílohy
-
kohout.jpg- (51.67 KiB) Staženo 53 x
Sud to přežil a doposud jej používám. Dost pochybuji, že by takové promrznutí přežil plný kontejner na 1000 litrů.
- Přílohy
-
Zmrzlá nádoba 50 l.jpg- (201.97 KiB) Staženo 81 x
- vasekpetr1