IGBT tranzistor z ALIEXPRESS

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ARDO

IGBT tranzistor z ALIEXPRESS

#1 Příspěvek od ARDO »

Zdravím Vás vespolek :) Objednával jsem z ALIexpress IGBT tranzistor RJP30K3.. Ovšem můj původní je v pouzdře TO-220F (i na obrázku na ALI byl v tomto pouzdře),ale přišel mi tento...viz.foto. Pouzdro TO3P.

Teď ovšem nevím jestli mohu věřit,že je funkčně stejný.Nikde na google jsem nenašel,že by se vyráběl v tomto pouzdře
Přílohy
tranzistor.jpg
(66.68 KiB) Staženo 143 x
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od PeteBurns »

Verit tomu samozrejme mozes, ale do plazmy by som to urcite neriskoval a nechal by som si ho na menej narocne pouzitie - a kedze nesedi ani s fotkou predavaneho kusu, tak ti bez problemov Aliexpress uzna reklamaciu a vratia peniaze ;) Urobil som tak uz viackrat a na otazku svedomia, ci je fer nechat si funkcny tranzistor aj peniaze, som si odpovedal vzdy rovnako - je fer poslat nieco ine ako je v popise, plus zbytocne zabite tyzdne cakania navyse? Nemaju posielat nieco ine, ako si clovek objedna a zaplati, neboli by reklamacie ani problemy, odrbavaci si to zasluzia...
ARDO

#3 Příspěvek od ARDO »

děkuji za odpověď :) no je to právě do plazmy. Objednával jsem vše i budiče a další díly.Vše přišlo se správnými pouzdry,ale tento poslední bohužel ne .A to na něj čekám měsíc :(

Psal jsem prodejci.tak jsem zvědav
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Povrch vývodů vypadá nějak podezřele, snad není recyklovaný...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Cele je to podozrive, tento tranzistor v tomto puzdre asi ani neexistuje.
ARDO

#6 Příspěvek od ARDO »

právě,že jsem toto označení v tomto pouzdře nikde nenašel :( Škoda,že AME ho nemaá skladem.Takto budu muset čekat znovu :oops:
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Udělej hammer test původního a tady toho, předtím pořádně nafoť, a uvidíš, jestli je tam aspoň srovnatelný čip...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
ARDO

#8 Příspěvek od ARDO »

udělám ho zítra a fotky dám sem :)

jen poprosím. Mám tu schované nějaké nové IGBT také do desek pro plazmu.Mohli by jste prosím na ně kouknout a poradit,jestli některý z nich je náhrada za ten mnou řešený?

1). RJP43F4A

2).RJP56F4A

3).RJP63F3
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

Když to změříš diodovým testerem, chová se to aspoň jako IGBT? Kolegovi místo nějakých 10D... poslali nějaké přeznačené MOSFETy.
ARDO

#10 Příspěvek od ARDO »

Ne,diodovým testem se nechová jako IGBT. Zkusil jsem i component tester od zajíce (vím že neměří IGBT),ale většinou mi IGBT zobrazil jako MOS-FET.V tomto případě jako tranzistor NPN.
Sendyx

#11 Příspěvek od Sendyx »

Tak jednoduchým zapojením otestuj, co je to zač - nějaký component tester je na výkoňáky obvykle nanic.
ARDO

#12 Příspěvek od ARDO »

To zkusit můžu.klidně mohu udělat i ,,kladivo test" :D přišli mi jich více
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“