vlastnim uz roky stary (zrekonstruovany) fiat 500, a napriek tomu ze auto je hlucne (a teda asi vyrobca vedel preco tam nedat ziadne radio), ked s tym chodim po meste od semaforu ku semaforu, nejake to radio by som aj popocuval. Tak som istu dobu premyslal nad tym ako to vyriesit - aby som velmi nezhyzdil "veterana" nejakym modernym svetielkujucim radiom prisrubovanym kdesi nejakym plechom. Kedze fiatik (ako asi kazde stare talianske auto) je vybavene popolnikom (rozmeru cca 5x11cm) (a ja nefajcim), tak ze to zabudujem tam (myslienka za tym je, ze ked budem chciet originalny vzhlad, radio vytiahnem, a strcim tam origo popolnik). Popolnik je dost plytky, ale v kufri za nim je nejake miesto, takze som zakupil popolnik c.2, tomu staremu som odrezal dno, nabodoval plech...Povodne som si myslel, ze tam dam nejaky cinsky modul s displejom + koncak, a hotovo, ale cinsky modul s displejom jaksi nemal predvolby co mi vadilo, tak som sa potom rozhodol pre modul s Philips TEA5767, no a kedze k tomu treba nieco ukazovat, a najlepsie keby to pisalo nazov stanice, takze pribudol RDS cip TDA7478, a potom este MP3 player (cinsky modul za 2USD), a Bluetooth audio...a...bolo by dobre keby to aj cas ukazovalo aa vonkajs.vznikol z toho celkom komplexny projekt..
ATMega256, 2xTDA5767 (jeden tuner je na prezeranie pasma), TDA 7478, RTC DS1307, 2xOLED 64x128 (vhodny displej vhodnej velkosti a rozlisenia bol dost drahy tak som sa rozhodol pre 2 lacne vedla seba, aj ked pri skrolovani je tam medzera