Pitva čínských Li-Ion 9900 mAh :-)
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
A to teď mimochodem někteří blázni nakupují bedny za 50-100 tisíc, třeba různí ISP na nějaký vzdálenější body, a ještě asi aby sami sobě tenhle kup ospravedlnili, tak vykládaj něco o tisících cyklů. Sice u LFP, ale stejně, při tom sériovoparalelním zapojení za tu výrobní cenu to stejně bude nějaká mrdka. Nemluvím o tom, že při -10 už to dává minimálně o třetinu míň a při -20 se z toho vytáhne lehce přes polovinu nominální kapacity.
No ostatně, kdyby tu někdo byl schopen navrhovat k tomu elektroniku, tak já bych něco podobnýho dělal na něčem kvalitním, co ty tisíce cyklů skutečně dá, není třeba to balancovat tak drasticky a taky to nemá špatnou hustotu energie - Eneloop (resp. Fujitsu rechargeable)
Jak jsem psal, už tak je ten krám kvůli energetické účinnosti dost složitý. Nechtěl bych to celé ještě "obohatit" o další desítky švábů, výkonových fetů a spojů - je to mobilní zařízení, proto to má i tuhle variantu napájení.
Vidím, že zrovna v této oblasti není ani to blbé gelové olovo tak snadno nahraditelné.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Nějaký integrovaný bazmegy dělá číňan z GWL, ale už jen kůli ceně bych do toho nešel, plus sem si právě počítal kolik článků tam asi musí bejt na tu kapacitu a vyšlo mi, že se to tam snad ani nemůže vejít - takže to bude nějaká ojebávka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Přílohy
-
IMG_2691.JPG- (143.48 KiB) Staženo 64 x
- Přílohy
-
P1010039.jpg- (154.27 KiB) Staženo 60 x
tak alespoň pro mě je absolutně nevěrohodná....
- Přílohy
-
1 GIF 12000 mAh.jpg- (28.65 KiB) Staženo 112 x
Koupit 24-30V únosně velký či skládací solární panel a zčásti krýt spotřebu tím.
Kolik dává třeba průměrný 250-300Wp panel na poledním sluníčku? Nezbylo by přes den i něco na dotlučení těch aku, aby popřípadě zbylo i na pozdní večer?