Nabíjecí kadeřnický stříhací strojek.

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Nabíjecí kadeřnický stříhací strojek.

#1 Příspěvek od mi-ro »

Manželce po cca 2 letech ztratil kapacitu vestavěný LiPol akumulátor. Prodejce se od repase distancoval, že prý spotřebka....A tak hledám rozměrově podobný LiPol článek 3,7V. Rozměry má cca 60x26x10mm. Kapacitu neznám páč na původním není vůbec nic. Našel jsem i podobný do RC modelů. Jenže nemá ochrannou elektroniku. Kapacita 850mAh. Zkusil jsem připojit strojek na ext napáječ na 3.7V. Odběr motoru naprázdno skoro 4A! Co dokáže taková placička Lipol dát za proudy? Podle odběru a kapacity by to mělo ydržet max 5-10minut a to se mi zdá poněkud málo.
..to bude jen ňákej odpůrek
MartyAA

#2 Příspěvek od MartyAA »

V pohodě dá i víc než 50C záleží na typu. Viz: https://hobbyking.com/de_de/lipo.html?d ... =discharge
Jinak najít článek podle rozměrů problém nebude, ale může být problém, aby byl zároveň i s elektronikou.. jedině, že by jsi elektroniku přehodil.
MaRtY
dred

#3 Příspěvek od dred »

myslíš že to označili ako spotrebku len tak? Životnosť motorčeku a prevodov je zrejme zladená so životnosťou batérie.
:) a zlatú svadbu už majú za sebou...
Až ti to žena "požičia" ,skús motor,prevody vyčistiť,premazať a prípadne podľa stavu ložísk,komutátoru a uhlíkov sa rozhodneš,či vôbec má zmysel zháňať do toho niečo.
Ináč,odber to má fajný....jak uťahovačka... :lol:
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Podobný "spotřební" střihač jsem dostal jako dárek k nákupu. Akumulátor bez označení, tvale připájený, bez nabíjecí elektroniky. Než nastal poločas rozpadu různých součástí (asi 2-3 roky), článek už vydržel sotva jedno ostřihání po několikahodinovém nabíjení. Zdroj je bez stabilizace, naprázdno 4,7V.
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Tohle bylo něco dražšího, má to display který ukazuje stav aku a dobu provozu. Motor je OK, měl jsem ho demontovaný. Strojek toho příliš nenaběhal a tak je mechanika v relativně dobrém stavu. Článek prostě stárne ať ho používáš či ne. Tak jestli máte někdo další tip na obchod Lipol, sem s ním.
..to bude jen ňákej odpůrek
sr71

#6 Příspěvek od sr71 »

Třeba tady bys něco rozměrově použitelného nenašel?
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... =lipo+syma
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“