Dálkový ovladač neovládá - Fiat nebo Suzuki SX4

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Stribrnak

Dálkový ovladač neovládá - Fiat nebo Suzuki SX4

#1 Příspěvek od Stribrnak »

Zdravím bastlířskou obec
Mám takový problém, auto Fiat zničeho nic přestalo zamykat dálkou. Manželka hned:"to je nějaký vysílání jako mi to dělalo na Barrandově u Lídla". Já na to, to bude baterka. Jo a ještě mezihra: když dojela do práce tak tam to funguje. Donesl jsem baterku zkontroloval kontakty, jdu k autu a nic. Dnes popojela 50m od baráku a normálně to zamyká. Tož otázka zní: jaký zdroj rušení mám hledat? Auto máme tři roky a najednou se zbláznilo. V naší domácnosti žádné zařízení nepřibylo. Tak a fčil mudruj :D

Stribrnak
Naposledy upravil(a) Stribrnak dne 25 lis 2017, 22:05, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Na tohle je jediná rada - OKAMŽITĚ zavolej na místně příslušnou pobočku ČTÚ a podej tam stížnost na rušení v pásmu 70cm. Klidně to může bejt potenciální zloděj, kterej se tím, že zabrání pomocí DO někomu zamknout auto, snaží dostat k možnosti snadno to auto vykrást, aniž by musel překonávat i tak primitivní zabezpečení, jako je centrální zamykání. Nebo je to pitomec, kterej se tím, že vysíláním trvalý nosný "zamete pásmo", náramně baví.

Každopádně je u tebe před barákem podezření na zarušení spektra v uvedeným pásmu neznámým pachatelem - a mělo by se to nechat vyšetřit. Vůbec to nemusí bejt něco u tebe doma, může to bejt přes ulici a dotyčnej kolikrát ani nemusí vědět, že porušuje telekomunikační zákon - protože si koupil nějaký levný bezdrátový zařízení dovezený z ciziny a jako laik vůbec netuší, že rádiový spektrum není volně k použití bez omezení, ale že má v každým státě přesný a zákonem garantovaný rozdělení, který navíc v různejch státech nemusí souhlasit = zařízení legálně provozovatelný v jednom gosudárstvu bude už metr za hraniční čárou na území gosudárstva sousedního dokonale nelegální a jeho používání bude minimálně mastně pokutovatelným překročením zákona ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
DELONG

#3 Příspěvek od DELONG »

Raz nám tiež zarušilo celú ulicu. V ešte dobe anlógu .Na vine bola o pár domov susedová anténa :lol: .
Poľské sito a v nej nejaký zosilovač vyžaroval niečo čo nemal.
Skonštatoval to zamestnanec STÚ ktorý bol zavolaný na zistenie príčiny. Sused ani netušil , že má pokazenú anténu :wink: . Stačilo vytiahnúť napájací adaptér a bol kľud.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Obávám se, že ta pšonská anténa nebyla pokazená - ale že to byl u ní běžnej provozní stav ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
monterjirka

#5 Příspěvek od monterjirka »

Pak je ještě jedna možnost - že tam vysílá nějaký radioamatér naprosto legálně v pásmu 430 - 440 MHz... Ty přijímače jsou zpravidla hodně široké a "zboří" je pár Watíků o několik MHz vedle.
Na tohle je nádherná "hračka za rozumnou cenu" správný USB tuner, k tomu SW RTL-SDR a prohlédnout pásmo
Jodr

#6 Příspěvek od Jodr »

monterjirka píše:Pak je ještě jedna možnost - že tam vysílá nějaký radioamatér naprosto legálně v pásmu 430 - 440 MHz....

Radioamatér by snad neměl "zaklíčováno" nonstop.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Yarda1

#7 Příspěvek od Yarda1 »

Tohle už se mi kdysi taky párkrát stalo v určitých místech, třeba tady
https://goo.gl/maps/Q7VEanGuUL52
nebo tady
https://goo.gl/maps/97GdjLa1tQm
dálkové zamykání tam fungovalo jen když ovladač byl těsně u auta zatímco jinde to odemykalo i na deset a víc metrů.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
007
Moderátor

#8 Příspěvek od 007 »

Mě se u SX4 zasekával dveřní spínač u dveří řidiče a auto potom nešlo zamknout dálkou. Pokud se po vypnutí zapalování neotevřou dveře řidiče, tak je zamknutí dálkou zablokováno. Nevím, proč to tak je, možna proto, aby se při vyndání klíčku ze spínačky a náhodném stisknutí tlačítka auto nezamklo.
007
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“