Pojistka mikrovlnky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dj_rizek

Pojistka mikrovlnky

#1 Příspěvek od dj_rizek »

Ahoj,

dnes mě pobavil kolega z práce kterému donesl nějaký znamý mikrovlnku že přestala fungovat a vyhazuje jistič ale že už jí jednou opravoval soused protože nešla a opravil jí.
Po otevření našel toto :lol:
Přílohy
IMG_2925.JPG
(73.26 KiB) Staženo 423 x
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

. . . kdo si tam nastrká hřebíky,
vyhoří . . .
a začne od píky . . .
byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden . . .
dobrman

#3 Příspěvek od dobrman »

Nevím co se vám na tom nelíbí?
Na co furt vyhazovat prachy za nějaký pojistky....
:D :D :D
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

Závada se přestěhovala na jistič a nemusí šroubovat dekly z MW :D
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
doktor365

#5 Příspěvek od doktor365 »

Nevidím hodnotu té pojistky. :D
vrky

#6 Příspěvek od vrky »

doktor365 pojistka 8A ale jinak M6
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Známý co chce občas opravit různý šrot vždycky říká: "Nic tomu nebude, asi jenom pojistka." Je vidět, že ten soused uvažoval stejně. Měli se na něho s důvěrou obrátit znovu, když už se jednou při opravě osvědčil. :)
Ke kvalifikované opravě se přístroj často dostane, až se v něm povrtá majitel a pak nejbližší "národní všeumělec," někdy i dva. Opravář pak má nést případnou odpovědnost, protože to měl naposled v ruce.
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Kdysi ke me dojel znamy,ze ma na opravu Avii,kde potrebuje poresit svetla. Tak jsme jeli k nemu do dilny,ja zacal tim,ze jsem z pojistkovky vytahnul osm dvoukorun,hned jsem mel na pivo:-)
Dvoukoruna krasne pasovala misto starych pojistek, diky tomu,ze je hranata,nevypadla.
Akorat s tou hodnotou proudu sii taky nejsem jisty.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Harry.pa

#9 Příspěvek od Harry.pa »

Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

No některý mince, který jsou v oběhu by mohly vyprávět - jednou jsem měl v rukách po obvodu opálenou desetikačku - taky asi prožila část svého života v pojistkové skříňce.
sr71

#11 Příspěvek od sr71 »

Připojím se se svým dotazem k tomuto tématu. Cca před čtvrt rokem jsem měl od známého na opravu mrtvou mikrovlnku. Byla tam vadná trubičková pojistka na vstupu, tu jsem vyměnil, vše ostatní se měřením jevilo v pořádku. Od té doby MT byla normálně používána a fungovala. Ovšem teď nastala znovu stejná závada, zatím jsem to neviděl ale předpokládám opět tu pojistku, co může být příčinou? Proudový naráz po zapnutí? Nebo nějaký částečně vadný komponent?
PotPalo

#12 Příspěvek od PotPalo »

Napríklad jeden z mikrospínačov v mechanizme dverí. Vypnutá mikrovlnka - otvoríš dvierka - vyletí istič. :roll: edit:(vlastná skúsenosť)
Naposledy upravil(a) PotPalo dne 06 srp 2019, 14:31, celkem upraveno 1 x.
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Přesně tak, většinou neseřízené (povolené) dveřní spínače.
Artaban001

#14 Příspěvek od Artaban001 »

PotPalo píše:Napríklad jeden z mikrospínačov v mechanizme dverí. Vypnutá mikrovlnka - otvoríš dvierka - vyletí istič. :roll:

Spíš otevírání dvířek za chodu. Časem se může rozhodit pořadí přepnutí koncáků až to vyrazí "monitor switch". Z toho důvodů je lepší, když se před otevření dvířek mikrovlnka stopne/vypne (přetočením kolečka na nulu, nebo tlačítkem STOP)
sr71

#15 Příspěvek od sr71 »

Ta závada v mikrospínačích se asi blbě přesně identifikuje ne? Pokud je to mechanická záležitost v ovládání těch spínačů. Třeba že se mikrospínače časem trochu hnou v uložení a tím se někdy změní pořadí spínání/rozpínání při otevření dvířek za chodu - něco takového to asi může být ne?. Moc mě nenapadá jak ji s jistotou zjistit a odstranit, obzvlášť když ta MT po výměně pojistky třeba čtvrt roku bude normálně fungovat.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“