Pračka se sušičkou Gorenje WD95140 - CHYBA E6
Moderátor: Moderátoři
Pračka se sušičkou Gorenje WD95140 - CHYBA E6
prosím o radu: na pračce Gorenje WD95140 se po určité době objeví chyba E6. Podle různých pramenů je to buď problém s topným tělesem nebo motorem - dost velký rozptyl možností. Pračka se projevuje následovně:
Po zapnutí (studené praní bez ohřevu vody) normálně napustí vodu a začne prát. Cyklus dojde až do vyždímání, na displeji je čas např. 46, potom místo napuštění vody se čas posune zpátky např. na 49 a pračka znovu ždímá a vypouští. Toto se zopakuje několikrát po sobě a potom pračka zobrazí chybu E6. Měl jsem podezření na měření hladiny, ale zdá se, že je v pořádku. zvláštní je, že jindy pračka vypere bez závad a je jedno, jestli se voda ohřívá, nebo se pere ve studené. Na řídící desce se nedá bez destrukce nic moc změřit, vše je zalité cca 5mm silikonem. Během "výzkumu" jsem narazil na vyhřátý konektor u pojistky, velmi volný konektor kabelu k motoru, vše napravil, ale bez výsledku.
Setkal jste se někdo s podobným problémem? Díky za každou radu.
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?t=31493
Jinak mám dojem, že stejnou pračku jsem viděl pod značkami Daewoo, Elektrolux a Samsung.
Dotaz 2, neexistuje možnost zahřát na rozumnou teplotu celou desku, aby silikon odtekl a očistil se např. alkoholem, rozpouštědlem silikonu (nebo něčím, co nezničí obvody) a dalo se proměřovat?