LED brzdove svetlo Oktavia ll

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Enigma

LED brzdove svetlo Oktavia ll

#1 Příspěvek od Enigma »

Zdravim, neporadi mi nekdo, co je za SMD LED diody v brzdovem svetle v patych dverich Octavie ll. Par mi jich tam nesviti a tak bych je chtel vymenit. Diody jsou 3,2x2,5 mm velike. V katalogu jsem nejake nasel, podle rozmeru, ale netusim, jestli vyhovi i po elektricke strance. Dekuji
Kvicala_r

#2 Příspěvek od Kvicala_r »

Jestli jsou SMD, tak je to Osram LAE67F (případně ty s optikou LAE65F).
Ono jen typ diody nestačí - Navíc to světlo je ultrazvukově zavařené, takže hodně štěstí při rozborce :wink:
Hoď fotku a ideálně i štítku, co je tam někde nalepený..
Enigma

#3 Příspěvek od Enigma »

Dekuji, to bude ono. Jinak mi prestal jit ostrikovac a kapalina tekla nekan do dveri, tak jsem zacal patrat, myslel jsem, ze se smekla hadicka z trysky. Nakonec jsem zjistil, ze hadicka je zlomena v gumovem vlnovci spojujici karoserii s dverma. Mas pravdu, ze svetlo je zavareny, ja ho mel nejaky "nacnuty" a zatekalo do nej a a bylo plne prachu. Nakonec se mi ho podarilo rozloupnout. Vsechny stitky byly rozmoceny a necitelny. Na tistaku je Sluzba VD Nitra, 5SQX -13B560-AA, A5 Combi 2.4.2004. Ted to asi zalepim transparentnim silikonem, pripadne tavnou pistoli.
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

Znám to sám - ale řešil sem to na OC I. Ty světla jsou stejně těsněny vůči kastli (tenký proužek pěnovky dokola) a do pátých dveří jsou větrané. Taky mi tam zateklo a sežralo desku, tam ještě bývaly Ledky od Philipsu (Piranha). Ale u OC I to šro rozdělat, protože zadní deklík byl z jiného materiálu a zatavený jen částečně.
Tavné lepidlo tam držet s velkou pravděpodobností nebude, kdyby Tě napadlo to lepit vteřinovkou, tak ten plast se naleptá a udělá bílé mapy..
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“