Vadný zdroj notebooku Dell

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pivo0

#16 Příspěvek od pivo0 »

Jeste rozmyslim ale rad bych ho opravil, je to divna zavada.vyndam komdenzatry zandam a ono to nejede.to se mi jeste nikdy s nicim nestalo :D co by se mohlo pokazit na zpetne vazbe? Vedle optoclenu je neco, jako maly tranzistor.
Killroy
Moderátor

#17 Příspěvek od Killroy »

Je to reference TL431, ale jsi zcela mimo mísu. Nic, dělej jak umíš a hodně úspěchů.
pivo0

#18 Příspěvek od pivo0 »

No jo je to vlastne zenerka ono je to trochu jinak znaceny.mrknu na to zejtra.jenom nechapu proc by se mel znicit nejaky polovodic jen tak...
pivo0

#19 Příspěvek od pivo0 »

No nic, musim si proste poradit sam, kdyz mi tu nikdo nechce radit :D Par slov ste mi tu napsali s tim si snad vystacim dekuju :)
A sorry, ze pisu jak prase na mobilu :lol:
Kvicala_r

#20 Příspěvek od Kvicala_r »

Netahal jsi náhodou ty kondy při pájení ven silou - pak bys mohl urvat vnitřní systém elytu. To, že elyt má nějakou polaritu hádám víš, ale pro sichr - neotočil jsi je?
pivo0

#21 Příspěvek od pivo0 »

Polaritu jsem dodrzej.kondik po vypajeni mel krasnejch 0,01ohmu esr tak jsem ho tam vratil, zapojil do site a nic, jenom piska trafo.nic vic jsem s tim nedelal.
dred

#22 Příspěvek od dred »

Skontroluj poriadne kábel - zo zdroja do NTB, kľudne môže byť ''zlomená'' izolácia medzi vrstvami - je to zrejme trojvodič, stredová žila a 2x tienenie/opletenie. Pri nalomení sa zvyknú ''pohrčkať'' medzi sebou opletenia.
Ak je na 100% v poriadku, tak asi len znovu kondíky von a premerať aj kapacitu... Nie len ESR.
A tej trafopájky sa zase toľko neboj. Keby bolo ''pošteklilo'' integrák pri spájkovaní, už by mal dávno vystrelenú dieru v púzdre,alebo by sa hral na mŕtveho chrobáka.....nič by nepískalo.
Skontroluj aj malé elyty v okolí inegráku. V jeho napájaní bude určite aspoň jeden.
Akým merákom si meral ESR ? ....tá hodnota je až podozrivo ideálna.
Čo je tam za integrák?
pivo0

#23 Příspěvek od pivo0 »

Tak jsem zjistil, že je vadný malý elyt napájecí ten integáč, měl ESR 12 Ohmů :-D Závada je vždycky tam, kde to nejmíň čekám:-D ZDROJ JEDE!
Zaky

#24 Příspěvek od Zaky »

Právě toto je jedna z úplně nejčastějších závad spínaných zdrojů, tak ses k tomu nakonec dobral sám a příště už budeš vědět, co máš kontrolovat jako první :-)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“