Pro kuřáky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JiriTom

#241 Příspěvek od JiriTom »

Mám to "povídání" napsaný cca měsíc, pro zajímavost to sem dám:

Popíšu svůj konkrétní zážitek z restaurace pro cca 150 osob, dříve rozdělené na přibližně stejné sekce kuřáci - nekuřáci. K restauraci přiléhá kavárna s hudbou pro cca 70 osob, kde se dříve samozřejmě kouřilo. Nyní je celý objekt nekuřácký.

Páteční večer, cca 22 hodin, obě sekce restaurace zaplněné zhruba stejně jako před zákazem kouření, kavárna s živou hudbou téměř plná. Hosté jsou ze tří čtvrtin dívky cca 18 - 30 let (což je dnes normální úkaz). Dále v bodech:

1. Z obou částí zařízení se každou chvíli trousí jednotlivci i skupinky ven - zakouřit si. S některými chodí, protože nechtějí být sami u stolu, i nekuřáci.

2. Stav lidí venku se s vypitým alkoholem stále zvětšuje, kouřit jdou i ti, kdo normálně nekouří.

3. V kavárně se hraje, ale když je přestávka, tak se všechno osazenstvo žene ven přes restauraci kouřit. Takže kapela, většinou už nekuřáci, v sále osiří... Jak kapela začne hrát, tak se zase ženou ti kuřáci zpět.

4. Upřímně lituju personál, když to má všechno ohlídat

5. Dávám co pivo to cigareta - 3 piva 3 cigarety, chodíme taky kouřit ven

6. Venku kouří hloučky dívek v nejlepších letech

7. Naproti restauraci přes ulici jsou paneláky, ti chudáci si asi vyslechnou hluku...

No a ptám se tedy: přijde Vám to takhle normální, správné ? Mě tedy ne.

Celá debata všude na fórech je o tom, že ten zákon stojí za hovno versus že je správný. Proto ta debata asi nikdy neskončí.

EDIT: a dovětek: tak snad ten zákon sněmovna upraví :)
Standa99

#242 Příspěvek od Standa99 »

Taky doufám, že to upraví úplným zákazem kouření na veřejnosti (včetně balkónů).
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
JiriTom

#243 Příspěvek od JiriTom »

Tak to doufáš marně, sněmovna už připravuje zmírnění... :)
p32

#244 Příspěvek od p32 »

JiriTom píše:
7. Naproti restauraci přes ulici jsou paneláky, ti chudáci si asi vyslechnou hluku...

No a ptám se tedy: přijde Vám to takhle normální, správné ? Mě tedy ne.

Mě taky ne, měli by zakázat kouřit i venku a holky mají dělat hluk jen v posteli. :lol:
konosuke

#245 Příspěvek od konosuke »

domovní řád říká jasně, noční klid platí 22.00-06 h máte za stěnou v paneláku
hifistu s aparátem 2x100 W ? taky nic nezmůžete, jsou takové případy...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
sinclair

#246 Příspěvek od sinclair »

Rovnou prohlašuju, že post Standy99 považuju za přímou provokaci a proto na něj nebudu nic odpovídat. Pro dobro ostatních, ne tolik militatních nekuřáků, kteří chtějí dále konstruktivně diskutovat.
Malý dovětek: Jako úplně první začaly lobbovat pro zmírnění zákona pivovary, ty jako první ucítily nízké výtoče. Matičky s dítky, sedící v hospodě, kde se dříve kouřilo a točilo pivo jako o život, toho logicky tolik nevypijou. Hospodští to jen potvrdili nízkými výtočemi, nemají totiž vlastní silný lobbing jako velké pivovary.
Od samého počátku je to celé špatně a teď teprve, až to hromadu hospod umrtvilo, se bude hledat kompromisní řešení.
Analogická situace je s vystřílením celé dědiny a teprve následným hledáním, který z nich byl partyzán.
p32

#247 Příspěvek od p32 »

Taky z toho mám srandu jako ty. :lol:
Ale silně mi to připomíná diskusi k zavírání obchodů ve svátek a v neděli, které by mělo být stejné jako např. v Rakousku či Německu. Prej by obchodníci měli ztrátu obratů, prej. :lol: A co dělají ti chudáci v tom Rakousku? Prostě už aby to bylo, nakupujeme dvakrát do týdne a pro mě za mě mohou mít v neděli zavřeno úplně a v sobotu otevřeno jen do 14 hodin.
starecd

#248 Příspěvek od starecd »

Zákaz kouření je aspoň k něčemu na rozdíl od EET. Pokud to někdo vrátí, tak to bude jak v té pohádce, odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.
konosuke

#249 Příspěvek od konosuke »

no mě zas překvapilo že na svátek Cyrila, Metoděje a Jana Husa v červenci či den ČS státnosti 28.10 byly super-hyper markety zavřené kdežto na den studentstva 17.11. se prodávalo ostošest, Billa, Tesco i Lidl
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
elektrosvit

#250 Příspěvek od elektrosvit »

Protože zřejmě není svátek jako svátek. :lol:
EKKAR

#251 Příspěvek od EKKAR »

Jistě - protože jsou si všichni rovní, ale někteří jsou si rovnější, tak stejně jsou u nás svátky, který jsou svátečnější ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#252 Příspěvek od konosuke »

tohle státní opatření zavírat velké krámy ve svátky nažene klientelu a kšefty
živnostníkům či večerkám, jíst, pít a kouřit se musí svátek-nesvátek
p32

#253 Příspěvek od p32 »

Snad jen večerkám. Živnostníky to nevytrhne pokud k nim lidi přes týden nechodí kvůli supermarketům. :wink:
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od Jirka »

konosuke píše:.. kdežto na den studentstva 17.11. se prodávalo ostošest, Billa, Tesco i Lidl

Protože by lidi nebyli v hyper super, ale mohli by jít zase do ulic... :D
sinclair

#255 Příspěvek od sinclair »

Mám spíš pocit, že lidi mají pocit, že už není moc co slavit.
Pokud trochu poodhlédnou od buřtguláše, europiva z Kaufu a pozorněji okolo sebe.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“