Zesilovač AU/RA Z1 příliš nízká vstupni citlivost na MM
Moderátor: Moderátoři
Zesilovač AU/RA Z1 příliš nízká vstupni citlivost na MM
Má to cenu nebo mám zesilovač nechat v původním stavu aby nestratil historyckou hodnotu?
Auru samo znam, ale rozdil mezi predzesikem a koncovym zesilovacem je znacny. Za tim co jsem napsal si stojim.
Postavit predzesik na kvalitnim IO s presne dodrzenymi hodnotami odporu a kondenzatoru je docela jednoduche a relativne levne (jen da praci to presne spocist) a navic bude lidskym uchem k nerozeznani od sebedokonaljsich predzesiku sebelepsi vyroby. Zasadni parametr u predzesilovace je jeho sirka pasma, potazmo harm. zkresleni a hlavne diky pozadovanemu velkemu zisku SUM. A jsem presvedcen ze tyto parametry dosahnes lepsi na IO nez u udaneho predzesilovace v zesilovaci Aura (tim nechci rict, ze neni kvalitni - puvodne to mel by jen namet k zamysleni jestli neni levnejsi a vyhodnejsi jina cesta).
Mrkni se jen pro zajimavost na datasheety operaku jako je napriklad OP27, OPA2134, OPA2227, OPA2228 ........
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
V mnoha věcech s Tebou musím souhlasit, jen s tím odporem k IO bych to tak nepřeháněl. Je pravda, že dělat předzesilovač na přenosku s nějakým IO je úplná kravina, to bude lepší ten původní AU-RA. Ve Tvém případě bude myslím nejlepší prozatím změnit hodnotu toho R109 a uvidíš (uslyšíš
Až na tom původním preampu poznáš nějaké neduhy, postav Actidamp Mk.IV. Nedávno jsem si jej postavil, můžu jen doporučit. Opravdu NEŠUMÍ a jakékoliv zkreslení jsem taky nepoznal (narozdíl od gramo preampu v AZS223, který jinak spokojeně vlastním). Jen ještě řeším problémy s napájením preampu a celého gramce a odrušením řízení motorku, ale to jsou jiné věci.
www.sigmaphon.cz