AON4421
Moderátor: Moderátoři
AON4421
Pustil jsem se do opravy TV Philips40PUS6809/12.
Zjistil jsem, že na MB je vyhořelá banální součástka za 9 kč a to P-mosfet AON4421 na pozici Q752.
Bohužel jediný kdo ho nabízí v dosahu 1000 km je TME, kde ho nemají skladem a bude až na konci ledna, druhá varianta je aliexpres, ale s ohledem na blížící vánoce bude dodání stejné...
Nemáte někdo prosím jednu tuto součástku na prodej, cena nerozhoduje |( rozumně samozřejmě(. Případně vadnou desku z této tv, ze které by se dala použít??? Možná to má filipes i na jiných...
číslo desky je 715g6842-MOC-000-005N.
Předem díky moc za pomoc, nebo i za radu, kde by se třeba dala sehnat... Tradiční obchody jako GME nebo Ges ji bohužel nemají...
- Přílohy
-
datasheet.pdf- (271.01 KiB) Staženo 217 x
Prispájkovať Drain by nemal byť problém, isto to bude veľká plocha.
No jelikož je to 6A mosfet asi neodešel jen tak z legrace, prvně by to chtělo zjistit příčinu proč odešel,koukal jsem a měl by sloužit ke spínání napájení 12V pro LCD pro ověření funkce bys ani nemusel nahrazovat ale přemostit,to bys musel ale 100% vědět že je LCD (T-CON) OK
Tak vyzkoušej metodu co shořet má to shoří, cesta proudu ti ukáže problém! V krajním případě dostatku dílů jsem už několikrát použil.
Toto pořekadlo používám rád, to je takovej národní elektro sport, je tam pojistka 1A a po výměně znovu shoří, tak jsem tam dal 2A a shořelo to celý.
Sinclair naráží že několik vláken zpět ti bylo naznačeno kde hledat, jinak on má právo si dělat srandu vzhledem ke zkušenostem co má.
V pořádku uč se ale i ve škole musíš respektovat pedagoga když ti něco vpálí nebo se ti vysměje, tady za to ale nedostaneš kouli!
Věř že jako slaboproudej elektrikář jsem tu dostal kotel i kolikrát já!!!