KICad - čeština + otázky a odpovědi
Moderátor: Moderátoři
Edit: Pokud je tomu tak, nesnažila bych se mermomocí ten okraj pojmenovat. U zaškrtávátka bych dala Okraj a nápovědu "Obrys využitelné plochy desky".
Edit: konec jsem četl až po změně
Edit2: ve zdrojových souborech KiCADu jsem se dočet,že tem Margin je jednou z uživatelsky definovaných vrstev a navíc přejmenovat asi nepůjde.Popisek přejmenovat půjde.
Při exportu zaškrtnout "Do not tent vias"jura80 píše:A já mám taky problém a dotaz kolem prokovů. Když exportuju PCB do gerberu, pořád mně to zakrývá prokovy nepájivou maskou, ale chcu je mít volný, protože PCB je jednostranný a "prokovy" tam mám jen kvůli propojkám (takže to vlastně nejsou prokovy páč tam ve výsledku nebude top). Při plotu do gerberu nepomáhá ani zaškrtnutí/odškrtnutí volby "vias on mask" vpravo nahoře.
Nějaký nápady?
- Přílohy
-
Kicad.jpg- (209.75 KiB) Staženo 534 x
možná bude problém s verzemi. Máš naistalovanou verzi 4 nebo 5? Pětka je ve vývoji a není vydána stabilní verze. Já jsem si nainstaloval vývojovou 5 ku a 3D se přestalo zobrazovat. Bylo to kvůli přístupu do cache adresáře, kde jsem musel přepsat práva - vlastníkem byl root. Pak může být ještě problém, pokud máš 4, že jsi s githabu stáhnul soubory pro pětku a ty tuším nejdou zobrazit ve čtverce.
Čust
Ešte som sa k tomu vrátil. Tento problém je popísaný aj priamo na stránkach SymacSys ( https://forum.kicad.info/t/problem-impo ... oader/9164 ), ale zatiaľ bez odpovede. Takže ak niekto vie poradiť, poteší ma to.