robotickej vysavač
Moderátor: Moderátoři
robotickej vysavač
Jde nám o to, jakou překážku dokáže přelýzt, konkrétně tčeba výška koberce na parketách nebo laminu, případně výšky přechodových lišt nebo třeba výška prahu. Jak si poradí třeba s přechodem tvrdý a chlupatý povrch, u klasických vysavačů se přepíná hubice. Elektricky stačí jen někam pohodit dokovačku a to je vše?
Nějaký další zkušenosti co umí / neumí, případně na co si dát majzla?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- serviceman
A kutilmile - nelituju tě
Ale abych jenom nechválil, dobře fungují v cenové relaci 6000+. Ty sencory za 2k jsou jenom atrapa. A koberec to pořádně nevysaje nikdy. Já bych ty prachy za ně nedal, řešil jsem to v obou případech koupí jetého/nefunkčního a opravou. Ten goddess mi například jezdí s olověnou baterkou na zádech
- Artaban001
- vasekpetr1
Roombu neznám (nedostal se mi do ruk), takže nejnovější trendy u robotických vysavačů mi asi unikly, ale nový Electrolux je už docela scifi - nemá ty ledky, co jsem popisoval, jen 3D kameru, 2 laserové dálkoměry a spínače v pohyblivém nárazníku (pro případ nouze) - po spuštění se otočením o 360° "podívá" po místnosti, "zapamatuje" si, co kde je a dál už jezdí podle sebe - čemuž už moc nerozumím, ale zní to jako něco z terminátora
Ano, fungoval, ale jen v málo členitém terénu s minimem překážek, kabelů, záclon. V úzkých mezerách mezi nábytkem se chudák často zasekl a nemohl najít cestu ven.
Novější vysavače na tom budou určitě s orientací lépe, snímkují si strop a podle toho se pak orientují.
Ale myslím, že nejlépe to bude vždy fungovat v moderních "prázdných" místnostech s "plovoucí" podlahou.
Pokud máte doma psa, může být činnost vysavače pro něj traumatizující.
Značky jako Sencor, Goddes, RobZone ale i třeba Miele je jen čínský OEM s logem.... to jsou jen taháky peněz z lidí.
Zajímavý možná muže být ten model od Samsungu případně nový Electrolux.
Co se týče Roomby tak rozhodně se posunout až na řadu 8xx a 9xx kde jsou gumové válce a ne kartáče a taky Hepa filtr místo mikrofiltru...
Ti všichni co tu psali komentáře na začátku asi nikdy robotický vysavač neviděli jinak by nebyli schopni napsat to co napsali.
JirkaCZ píše:Ti všichni co tu psali komentáře na začátku asi nikdy robotický vysavač neviděli jinak by nebyli schopni napsat to co napsali.
Myslíte robotický rozmazávač hoven? https://youtu.be/oeSyAOMx0ho