Současné nabíjení a zároveň připojený flash disk

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Magistr

Současné nabíjení a zároveň připojený flash disk

#1 Příspěvek od Magistr »

Stáhnul jsem si z internetu schéma, které by prý mělo umožnit současné nabíjení tabletu
a zároveň používání připojené periférie. Jen jsem rezistor mezi piny 4 a 5 vyměnil za potenciometr 100 kΩ, abych mohl měnit hodnotu odporu.
Zkoušel jsem to na tabletu Lenovo TAB 2 A7-30 Android. Současně obě funkce ale nefungovaly při hodnotě 100 kΩ, ani při žádné jiné hodnotě (0 - 105 kΩ).
Když jsem ale hodnotu snížil pod 45,3 kΩ nebo až k nule, přepnul se tablet do režimu OTG
a naopak při zvýšení hodnoty nad 45,3 až 105 kΩ se znova přepnul do režimu napájení.
Lze nějak dosáhnout toho, aby oba režimy fungovaly současně?

Děkuji předem za odpověď.

MB
Přílohy
OTG_CABLE_01.png
Příloha
(25.07 KiB) Staženo 126 x
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Ono OTG z principu tak nějak musí napájet připojené zařízení, protože nemůže předpokládat, že zařízení bude napájeno externě. A pokud USB port pouští napájení ven, tak se tím samým pinem těžko může nabíjet. Takže to prostě najednou nejde :-(
JiriTom

#3 Příspěvek od JiriTom »

Tablety i mobily při nabíjení pomocí datových vodičů testují připojenou nabíječku, takže nemohou současně fungovat s žádnou USB periférií. Zkoušel jsem to u několika mobilů a tabletů, nikde to nešlo. Netvrdím ale, že to nejde u všech. Možná to má někdo otestované u typu, kde to jde. Možná se specielním softwarem ?
Magistr

#4 Příspěvek od Magistr »

To kg sem řešil podle druhého schéma zapojení, ale výsledek byl stejný. Buďto režim
OTG nebo CHARGING. Oboje najednou nefunguje.

MB :(
Přílohy
OTG_HUB_POTENCIOMETR.jpg
Příloha 2
(29.49 KiB) Staženo 108 x
monterjirka

#5 Příspěvek od monterjirka »

Představte si, že existují výrobci, kteří nejsou lakomí a dokážou na tablet dát ještě "malej kulatej" nabíjecí konektor...
99% uživatelů nepochopí...
JiriTom

#6 Příspěvek od JiriTom »

To bývávalo... :) Dnes už to není vidět.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Většina tabletů se s připojenou nabíječkou a hraní hry ani nenabije. (můj tablet se i vypnutej nabíjí 5 hodin)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“