Telefonický teror
Moderátor: Moderátoři
no a to byl argument k neodmítnutí, že jo. Fax je funkční Utax na termopapír,
nouzově vyhoví jako provizórní kopírka.
Díky, že jste mi to vysvětlil, to by mě fakt nenapadlo ...forbidden píše:2 mtajovsky: Z pevné volá proto, že to má zadarmo na druhou UPC pevnou. Moje matka to má úplně stejně...
Co se týče PCOček, komunikují přes GSM modul prostřednictvím rozšířených AT příkazů a zprávy se předávaji jako SMS - čili na rozdíl od klasického DTMF pípání nebo pulsního přenosu přes pevnou linku je to s nezaručenou dobou dodání. Pokud se někdo vloupá do objektu, je potřeba předat zprávu v intervalu vteřin. Jinak zloděj uteče. Klasické analogové pípání jsme přes GSM a mobil jsme zkoušeli také, ale pohořeli jsme na nespolehlivosti. Dnes už se PCOčka napojují na hlídací ústředny spíš prostřednictvím TCP/IP komunikátorů, pokud je k dispozici infrastruktura pro Internet. GSM moduly mají PCO často připojeny jako "zpětný kanál". Jste na dovolené, někdo s vám vloupá do baráku. Na PCO přijde poplachová zpráva, která jednak způsobí výjezd a dále po svém překladu na text se zákazníkovi pošle na mobilní telefon. To jen aby si tu dovolenou tak neužíval.
Slepě důvěřovat bezdrátu a tomu, že bezdrátové datové sítě vč. internetu budou za všech stavů i okolností fungovat, je podle mne velmi, velmi naivní - až skoro hloupý, bych řekl.
Žijeme už přes 70 let v hentom mieri a kdo si myslí, že je to už nafurt, je prostě naivní. S paranoiou a doomsayingem to nemá co dělat. Je dobrý se jenom trochu pozorněji dívat okolo sebe a ne jen na tu kuličku, co valíme před sebou.
Existuje postup pro některé mimořádné situace, který většinu těchto bezdrátových snobů hodí během 5 minut o čtvrtstoletí zpátky.
Proč myslíte, že důležité státní instituce i chytřejší firmy stále udržují v chodu metalické pevné linky a O2 stále udržuje v chodu všechny uzlové i tranzitní ústředny, vedení a dokonce ještě i rekonstruují kabeláž a rozšiřují?
Že by proto, že to půjde za pár let do stejně kopru, všude budou mobily a BTSky, co jsou bez spousty energie úplně v řiti?
To si tedy vůbec nemyslím...
Některé části okresu byly při modernizaci jedny z posledních, původní síť by zřejmě pro internet ani nebyla použitelná. Dost vedení bylo ještě na sloupech - přežívající staré telegrafní linky. Na malých poštách dosluhovaly dřevěné přepojovací pulty.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mimochodem nedávno jsem v nějakých novinách viděl článek o tom, jak míáme nejmíň pevných linek v EU, čímpak to asi bude...
Jinak pevnou používám, ale VoIP, konkrétně operátora Odorik. Žádný paušál, ale kredit, platím jen to, co provolám. Ceny volání jsou mnohonásobně lepší než z mobilu. Zablokovat obtěžující čísla u nich není problém.
Jen jsem si všiml, že lidé se na pevné číslo zdráhají volat, protože si myslí, že to stojí víc. Jenže opak je pravdou - volání z mobilu na pevnou je vždy levnější, než z mobilu na mobil! I z těchto důvodů se vyplatí mít pevnou, ale u toho správného operátora.
Mohli s tím ale přijít dřív, jak říkám, už ujel vlak, protože lidi se už z pevné volat odnaučili.
Je to tak - u nás nebylo možné dostat telefon 50 let, kapacita byla 5 linek. Když se začaly rozmáhat mobily, najednou si vzpoměli natáhnout kabely na každý zbor v obci. Většina lidí to už nechtěla, "stálí čekatelé" žádosti zrušili. Někteří na podanou žádost dávno zapomněli a připojení odmítli až po příchodu montérů.Osmdesat píše:Do každého baráku v každé díře vede linka O2, většinou nezapojená.