Citroen 2l HDI 2001 vyráží pojistky
Moderátor: Moderátoři
Citroen 2l HDI 2001 vyráží pojistky
Známý se na mě obrátil s problémem v elektrice že nejde tachometr.
Zjistil jsem vadnou pojistku č.2 10A. Po výměně se zdálo vše ok, ale po 1 minutě chodu motoru opět vadná pojistka.
Místo pojistky jsem dal žárovku a sledoval co se bude dít. Když zapnu klíček ale nenastartuju tak je vše ok. Po nastartování přesně po 1 min a 10 sek se rozsvítí žárovka - tj pojistka by byla kaput.
Když vyndám pojistku č. 9 tak sice palubka je mrtvá ale motor může běžet a pojistku to nevyrazí.
Schema od tohoto vozu nejsem schopen na netu dohledat a odsledovat dráty nelze - vše je ve svazcích.
Nechápu proč je to interval 1 min a bez schematu jsem v koncích. Nemáte někdo schema nebo nápad co s tím ? (mimo SD)
děkuji za každou radu.
edit:
v poisu pojistek jsem našel že poj. č. 2 je nějaká řídící jednotka alarmu - netuším kde to je a co to hlídá.
Taky mi není jasné proč to vyrazí pojistku jenom při chodu motoru, v klidu a zapnutém zapalování to pojistku nevyrazí.
Jak byse to dalo ověřit ? Jak funguje to aut. zamykání ?
díkyyyy
http://www.citroen-club.cz/model/citroen-c2-10
To je málo informácií
Je to Xara, Xantia C5
Napíš model výkon v kW a identifikačný kód motora . Dúfam že aspoň to vieš.
Potom sa môžme baviť o schéme
A poistka kde? Je tam viac skriniek s poistkami. Prístrojová doska 1 alebo 2 Motorový priestor 1 alebo 2 .
V týchto veciach si asi neznalý
O žlutém citrónu nebyla zmínka..
Nic dalšího o ní nevím,.. zkusím zjistit.
RHY 66 kW
Kód motora RHZ , výkon 80kW .
Tu si pozri schému motormenežmentu poistka č 2 . 10A
- Přílohy
-
Citroen.pdf- Motormenežment
- (221.11 KiB) Staženo 258 x
https://uloz.to/!0PU72NmxD3EK/xantia-electro-plan-pdf
A kutilmile - nelituju tě
EKARE, než jsem tam dal žárovku majitel vyměnil 6 pojistek, dokonce risknul a dal tam 30A ! (žárovkou šetřím pojistky )
Jinak máš pravdu, proto se snažím sehnat schema a odsledovat co vše visí na té pojistce.
Schema od DELONGA vypadá schopně (dík) ale bohužel nezahrnuje všechno co na té pojistce je.
v popisu chráněných obvodů jsem se dočetl u F2 toto :
řídící jednotka alarmu, autom. převodovka, řídící jednotka chladící kapaliny, snímač rychlosti, couvačky, spinač klimy, přídavné topení, snímač vody v naftě, zásuvka diagnostiky.
v podezření je řídící jednotka alarmu, (jediná může mít časovač) ane nevím kde je a jak se k ní dostat.
Patrně sepne něco po minutě ale nevím co. (automatické zamknutí to asi nemá.
Asi by to chtělo víc, autodata bohužel nemám..