Logitech Z906 sháním schéma

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

Logitech Z906 sháním schéma

#1 Příspěvek od bu2520 »

zdroj dává pouze 3,3V pro napájení ovládací konzole. Led diody po zapnutí tlačítka ON se rozsvítí 3 na pozici vstupu. Signál power ON není.
jasmin

#2 Příspěvek od jasmin »

Našel jste schéma ? taky by se mi hodilo..(u mne stačí jen zdrojová část - primár)...Prolézal jsem internet ,ale nenašel jsem :( zkusil jsem napsat i výrobce logitech s prosbou,ale bojím se,že nepochodím.

Pokud se k němu dostanu,tak ho dám samozřejmě sem.

u mne potřebuji znát poziční čísla těchto odporů (viz.foto) hodnoty jsem našel,ale na DPS již nezůstaly poziční čísla :(

nejlépe bych potřeboval vidět spoje pod těmi odpory. Ze strany spojů jsem fotku na netu našel
Přílohy
pozice.jpg
(246.92 KiB) Staženo 309 x
jasmin

#3 Příspěvek od jasmin »

tak mi bohužel z podpory LOGITECH ani neodpověděli.Čili od nich schéma určitě neseženu.Dívám se všude po internetu,jestli nenajdu zapojení aspoň primární části a nikde nic :cry:
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
jasmin

#5 Příspěvek od jasmin »

Díky :) toto jsem našel.určitě jsou spoje i na horní straně DPS.Minimálně jeden A to mínusová větev na primáru.
jasmin

#6 Příspěvek od jasmin »

tak dle tohoto obrázku bych věděl jak to dát dohromady...

teď jen hledám jaké hodnoty odporů :

pozice R8,R26,R95 a ty dva horní
Přílohy
DPS primarvrsek.jpg
(195.89 KiB) Staženo 245 x
masar

#7 Příspěvek od masar »

Nedělej z toho vědu. Podle topologie pcb jde o šest rezistorů v sérii. Je logické, že budou mít všechny stejnou hodnotu. Takže stačí znát hodnotu jednoho.
:wink:
edit: Od té stejné hodnoty ustupuji vzhledem k tomu, že jsem na pcb našel odbočky z děliče. Dávám sem zrcadlové porovnání obou stran dotyčného prostoru.
edit2: Z int. diskuse je zřejmé, že všech 6 odporů má hodnotu 3k3/5W.
Need help recognising R5 and R8 resistors too. Them are burnt. I think them are 3K3 5 W resistors (the rest of resistors around are from this value) but not sure. Please, if anyone has schematics or these resistors working the help will be very helpful.
I measured these resistors on my z906 board and you are correct they are 3.3K
Přílohy
porovnání.png
(268.74 KiB) Staženo 220 x
jasmin

#8 Příspěvek od jasmin »

Dekuji mnohokrat za tuto velmi cennou informaci :)

I dle barevneho znaceni toho jednoho rozpoznatelneho odpooru ta hodnota souhlasi......
sinclair

#9 Příspěvek od sinclair »

Odpor jen o něco málo větší a delší, než vedlejší pouzdra DO-27, fakt snese 5W? Nebudou to velký tělíska spíš z napěťového důvodu, než zatížení?
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Ja mam vzdy problem urcit wataz odporu podla velkosti.
Ked si dam hladat "5W resistor", tak vacsinou su to biele keramicke.
masar

#11 Příspěvek od masar »

5W trvale ani omylem, sinclaire. Z napěťových důvodů to nejspíš nebude, protože šest takových odporů v sérii by bylo poněkud mnoho i na 1000V, nehledě na celkový odpor 19,8kΩ. Takže spíše z důvodů výkonových. :wink:
sinclair

#12 Příspěvek od sinclair »

No já si právě myslím. Tahle velikost je u MOX odporů a bez ohledu na napětí max. do 3W.
Pokud by byl úplně jinak montovaný a navíc dráťák, tak bych připustil i těch 5W.
rnbw, každý odpor okolo a nad 5W nemusí být nutně v keramice, třebaže mnohé jsou - ono je to v podprůměrném, levném provedení spíš horší.

Jenže takhle montuje skutečně výkonový odpor s nezanedbatelnou ztrátou jenom rejžácký hovado, co v tom automaticky vidí i kurvidlo zadara.
sinclair

#13 Příspěvek od sinclair »

Nejspíš to vychází na necelý watt na každý z nich, ale i tak - nechat odpor s téměř wattovou ztrátou, s jednou nohou délky jen asi 5mm a rovnou do desky, to opravdu dělá jen blbý žlutý hovado.
masar

#14 Příspěvek od masar »

sinclair píše:...to opravdu dělá jen blbý žlutý hovado.
Tady bych použil jen to podstatné jméno bez přívlastků a to jen v případě, že bych znal schema zapojení té šestice v obvodu a všechny parametry. Zda blbý a žlutý nebo chytrý a bílý popř. bezohledný a šikmooký atd. atd. bych nehodnotil.
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“