Receiver Yamaha RX-V450, nejde zapnout
Moderátor: Moderátoři
- jarmilerik
- Přílohy
-
signál RESET.png- (10.05 KiB) Staženo 253 x
- jarmilerik
No a dál nevím po čem jít.
Kde přesně najdu ten signál s přijímače DO. Nenašel jsem nikde "fyzicky" přijímač. Asi bude někde na té desce čelního panelu, ale fakt nevím.
Ještě se zeptám.
V klidu, kdy je stroj zapnutý a nedává žádný výstupní hudební výkon je jeho spotřeba dle wattmetru cca 45W. Pokud jej vypnu (je lhostejno zda DO, či tlačítkem na čelním panelu), tak wattmetr nenaměří ani watt. Navíc se přístroj "tváří" úplně mrtvě. Nic nikde nesvítí, ani náznak. Je to tak správně?
- jarmilerik
Vždy po obnovení dodávky energie se stroj vždy zapnul. Tedy nezůstal vypnutý.
Nevím zda se to dá někde v menu nastavit, jak se má chovat po výpadku.
Otázkou je jestli, když nelze stroj zapnout DO, ale sám se zapne po výpadku, nelze nějak blíže lokalizovat chybu?
To satelitní receivery třeba od Amika neumějí - při sebemenším výpadku naskakujou a pochopitelně přes scart a příslušnej drát nahodí i TV. Někdy je to v noci pěkně nahovno, když ve dvě ráno začne hulákat TV..
Stará Nokia SatScan a myslím i předchozí Pace si uměly pamatovat předchozí stav.
Mám prakticky stejný problém s podobným receiverem RX797.Někdo už ho předemnou opravoval a vyměnil problematické kondenzátory C254,C258 a tranzistor Q254.Vše znovu změřeno a navíc jsem vyměnil pro jistotu IC252.Bohužel nic se nezměnilo.Na výstupním konektoru CB272 jsem naměřil:
S10=9.9V
PRY=0V
PDET=4.9V
+5M=5.0V
/RES=0V
Napětí +5V jde až do procesoru.Můžete prosím ještě poradit,co dále zkontrolovat,jestli ty optočleny ve zdroji?Díky