paměti Tesla, co s nimi
Moderátor: Moderátoři
Ještě dodatek, to pouzdžení MHB 2716C je docela vzácné, ve stejném pouzdru mám východoněmeckou U2732CC35
http://www.hadex.cz/e426-mhb4116---pamet-dram-16kb/
A nebo ode mne 41256 po 3kč a nahradíš s tím i 4164.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
PavelFF píše:Taky jsem kdysi daroval nějaké starší měřicí přístroje "sběrateli" a potom jsem je viděl v nabídce k prodeji. Trochu mě to zamrzelo.
Jestli byly plně funkční…ale i tak, věci se mění, třeba nebylo místo, bylo nutno rychle na něco získat cash-flow, člověk nikdy neví. Stačilo se zeptat. I když co jsem viděl tydle storky s autama, kdy se to (samo stočený) objevilo za tejden na bazaru, tak ehm
Na druhé straně už by bylo záhodno, aby se někteří probudili, že dávnou nejsou doby, kdy se k věcem různě „přicházelo“ (čti: někde to někdo, kdo k tomu měl přístup, nakradl či vyšmelil s tím, kdo to nakradl). A s ohledem na to, že spousta tady těch věcí už na zlato šla semlít, tak u toho zbytku (kolik toho zůstalo? <5 %?) logicky stoupne cena, protože zájem je, zbytek už je jen nabídka/poptávka. Hranice už zadrátovaný taky nejsou, když ne tady, v zahraničí se to prodá - už je totiž otevřenej, stokrát větší trh.
Samozejmě, že ti, co smrdí korunou, si můžou jít koupit *úplně nový* (yes new my friend!) *originál* součástky, který se naposledy vyráběly před 30-40 lety, za stále stejný korunový ceny, číňan vám jich dodá třeba…kontejner
Novější náhrady v plastu můžou chodit, pokud to není nějakej takovej šmejd (přece jenom poctivý měděný výkonový a zlatý sigálový spoje něco vydrží). Ale ne u všeho jsou - nabídka/poptávka.
Zajímalo by mě ale proč se vlastně dělalo to pozlacení destičky pouzdra? U vývodů bych to ještě pochopil ale ta destička? Co to mělo za praktický význam?
Proč se používá Au na povrchovky? Protože je inertní a odolný vůči skoro všemu s výjimkou mechanickýho otěru. Tam kde je potřeba odolnost povrchu vůči nejrůznějším vlivům, dává se galvanický Au ... Plusem je vysoká tepelná i elektrická vodivost a schopnost částečně stínit vysokoenergetický i tepelný záření (odrazem) - vzpomeň si čím a proč byl obalenej LEM z programu Apollo (pozlacená mylarová fólie).sr71 píše:...
Zajímalo by mě ale proč se vlastně dělalo to pozlacení destičky pouzdra? U vývodů bych to ještě pochopil ale ta destička? Co to mělo za praktický význam?
A kutilmile - nelituju tě