Vibrující motor - nápady došly

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

#31 Příspěvek od TAKJAN »

Visca je normální název v autohantýrce. Vica je hnusná, navíc..
Nakadah

#32 Příspěvek od Nakadah »

Něco se začlo kolem hydroložisek motorů (SB) řešit na audi fóru. Je možno je otočit o 180°, poloha je aretována čepy na spodní straně do držáků. Jsou dvě možné pozice. Jeden je na 2.0TDI otočil a tvrdil že vibrace zmizely.

Tak jsem SB otočil do druhé polohy. V podstatě žádný rozdíl - jenom se rezonance posunula o 12Hz výše na 22Hz. Mezi 2000 a 2400RPM to citelně vibruje do pedálů, no aspoň přestaly drnčet plasty. Jinak je to v podstatě v pohodě.

No a dnes ráno ten dotyčný napsal, že vibrace má zpět. Takže tak :) Zbytečná práce celkem, ale zase to umím velmi rychle :D
PixelOrgy

#33 Příspěvek od PixelOrgy »

Da se pres VAG-COM u toho motoru zkontrolovat tlak oleje?
Jeste me napadlo sundat remen prislusenstvi a potvrdit, ze to jde opravdu z motoru...

Jeste me napada, jestli neni neco uvolnenyho na vyfuku, a to vibruje
Nakadah

#34 Příspěvek od Nakadah »

Nedá, jsou tam jenom čidla NO a NC.

Letos už to kašlu, teď v mrazu ležet pod autem je fakt něco. Na jaře nechám udělat rozvody a pak se uvidí.

A výfuk je cajk - nové závěsy, spravně usazený a nikde v něm nic nerachotí. Vlnovec je taky vyměněný - dala se celá nová svodová trubka s vlnovcem až ke katalyzátoru.
Atlan

#35 Příspěvek od Atlan »

Tak uz ti osta vymenit poslednu vec po rozvodoch. Auto.....
kodl1

#36 Příspěvek od kodl1 »

Tak jsem si všiml že to má LPG, jak jsou na tom vstřiky a filtry? Co špatně uchycenej reduktor?
Co mne nezabije, to mne posílí ...
p32

#37 Příspěvek od p32 »

To asi nebude tento případ, ale někomu to snad pomůže:

Škube, kucká, nejede…
V případě, že je lambda sonda už v posledním tažení, nebo již zcela nefunkční, motor sice možná s obtížemi natočíte, avšak následně bude jeho chod nekultivovaný a doprovázený škubáním. Při jízdě pak může docházet ke kolísání výkonu motoru, kdy auto chvíli jede normálně, po nějaké době ale jet přestane a takto se to může opakovat.
http://www.auto.cz/sonda-lambda-je-to-n ... -internetu
TAKJAN

#38 Příspěvek od TAKJAN »

Adaptace jsi vymazal?
Nakadah

#39 Příspěvek od Nakadah »

Moje LPG nemá vstřiky, je to 3.-tí respektive 3.5-tá generace. Vstřiky má až 4.-tá generace - sekvence. Nicméně můj systém pracuje správně.

Děkuji všem za rady, nápady a podněty. Nicméně se už začínáme vracet zpátky. Na jaře bude následovat kompletní výměna rozvodů, pak se uvidí jestli to mělo na něco vliv.

Prozatím si na to asi začínám zvykat.
Hiawata

#40 Příspěvek od Hiawata »

A co takhle silenbloky motoru jak na tom jsou....? Mně se stalo, že jsem měl vibrace na Ford Focus a to takové dost tvrdé do karoserie, po zahřátí zmizely, nebo byly slabší... A byl to vadný hydraulický silenblok motoru.... Byl bez kapaliny....
Nakadah

#41 Příspěvek od Nakadah »

Hiawata> Viz. strana 1., příspěvek 1., bod 2. tohoto tématu. Nicméně chápu, že téma se třemi stránkami už se prostě blbě čte a většina lidí to jenom proletí.
EKKAR

#42 Příspěvek od EKKAR »

Já si myslím, žes úplně přehlídnul tuhle poznámku:
p32 píše:To asi nebude tento případ, ale někomu to snad pomůže:

Škube, kucká, nejede…
V případě, že je lambda sonda už v posledním tažení, nebo již zcela nefunkční, motor sice možná s obtížemi natočíte, avšak následně bude jeho chod nekultivovaný a doprovázený škubáním. Při jízdě pak může docházet ke kolísání výkonu motoru, kdy auto chvíli jede normálně, po nějaké době ale jet přestane a takto se to může opakovat.
http://www.auto.cz/sonda-lambda-je-to-n ... -internetu
Ta lambda totiž může bejt vadná už od výroby a i když jsi ji vyměnil (nevšimnul jsem si, jestli to na těch 3 stránkách máš napsaný), tak může i nová dělat problémy - právě proto, že dává nesmyslný hodnoty a ŘJ motoru z toho má "guláš v hlavě". V takhle starým autě asi ještě nebudeš mít dvě lambdy (první lineární před katalyzátorem, druhá kontrolní skoková za ním), o to je nastavení citlivější na správnou funkci detekce kyslíku. Prostě já doporučuju vyměnit lambdu - i kdybys ji už v rámci hledání závady měnil, může bejt vadná nebo minimálně vadně nakontaktovaná na vedení k ŘJ. To škubání by těm vadným kontaktům i hodně odpovídalo - jak se prudce skokově mění signál, kterej ŘJ očekává spojitě se měnící, a von mrcha najednou skočí nebo úplně vypne. A na seznam závad se nekoukej, tam se závada lambdy objeví jen když je opravdu přerušenej okruh, ne když je tam třeba špatně nakontaktovaná kostra a skáče ukostřovací odpor - pak se signál pořád ještě mění v očekávaným rozmezí (i když s nesprávným průběhem) a to nestačí na vyhození závady. A právě ten nesprávnej průběh nutí ŘJ vytvářet ten bordel, kterej rozvibruje motor - a při tom mrcha nevyhodí závadu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Nakadah

#43 Příspěvek od Nakadah »

Jaké škubání? Nic neškube. Jenom to prostě vibruje v určitém rozmezí otáček. Adaptace směsi jsou aktuálně -2,3 (add.) a -0,8% (mul.) Odchylka od mapy dávky paliva je velmi malá.

Můžu ECU zresetovat a odpojit lambdu, že to pojede bez korekcí, ale nic se nezmění. Vibruje.

Výfuk těsní, při měření spalin je obsah O2 do 0,5% a hodnota lambdy sedí - ostatní složení spalin taky v pořádku.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#44 Příspěvek od PeteBurns »

Logicky sa jedna o mechanicky problem v motore, a teda logicky vymena nicoho v jeho okoli nepomoze - otazka je, ci sa s tym oplati babrat, ale hladal by som nieco take, ako napriklad pridierajuci sa ventil, prasklinu na niektorom sedle alebo pieste, pretocene lozisko na kluke ci ojnici, pripadne volu v cape - nieco to sposobovat musi, ak to predtym nerobilo...
TAKJAN

#45 Příspěvek od TAKJAN »

smoothness umí diag?
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“