Trafo 100V / 4Ohm - 3AN674 16 navíjecí předpis

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ferdislav

Trafo 100V / 4Ohm - 3AN674 16 navíjecí předpis

#1 Příspěvek od ferdislav »

Ahoj
Nemá někdo prosím navíjecí předpis na toto trafo?
případně na podobné na cca 50W s převodem 100V na 4 nebo 8 ohmů.

Děkuji
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Na co to potřebuješ? Není lepší koupit nové? Navíc běžné trafo plechy na to nejsou vhodné.
ferdislav

#3 Příspěvek od ferdislav »

Potrebuji ho presne k puvodnimu ucelu Koupit ho neni kde, material na vyrobu mam, vyjde mne to x krat levneji nez koupe, jen bych rad presny predpis podle stareho originalu pokud mozno
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

To původní trafo má úúúplně obyčejný "síťový" 0,5mm plechy.
Přímo naviják na 3AN674.16 nemám, ale existuje detailní navíjecí předpis na 100V trafo PTU40. Je třeba v HaZ 4/68, myslím i ve Svobodovi-Štefanovi z 80.let to bylo taky.
Je to trafo s primárem 100V, přepnutelný na 40W/50W a sekundárem pro 4, 8 a 16ohmů. Pro běžný účely převodu ze 100V linek naprosto postačující. Přímotek primáru pro 40W by šlo vypustit, pokud potřebuješ jen plný výkon 50W na sekundáru.
Je na něj potřeba obyčejný 0,5mm plechy EI40x40, trafo 3AN674.16 má fyzicky tytéž, jen je bezkostrově vinutý.
sinclair

#5 Příspěvek od sinclair »

Možná by se slušelo pro úplnost připomenout, že trafo 3AN674.16 je k nalezení uvnitř skříňky přenosného, 50W převodního trafa, označeného PT50.
Je to podobně, jako větší PT100 černá plechová skříňka s šedým uchem nahoře, opatřená dvěma "libereckými" šestipólovými nožovými zásuvkami, 100V a 4Ω. Trafa PT50 a PT100 jsou plně použitelná i opačně, pro převod výkonu 50/100W z impedance 4Ω na příslušnou impedanci 100V rozvodu, tedy 200, popř. 100Ω.

Trafo PTU40 má výhodu většího výběru převodu impedancí/napětí, což PT50/3AN674.16 nemá.
ferdislav

#6 Příspěvek od ferdislav »

sinclair
ahoj studnice vědění, nevím kdo jiný bude takhle rozsáhle odpovídat na naše "začátečnické" dotazy, takže musís vydržet pokud možno co nejdéle a nevzdávat to : ))
jinak díky za detaily, uloženo

Nějakým nedopatřením jsem jednou koupil bednu kde tohle trafo bylo a tak nějak si právě pamatuju že to bylo něco tučnějšího na EI40 a s cca plnou cívkou, jenže to bylo v době kdy mi to přišlo jako zbytečnost, tak jsem ho za malý peníz poslal dál, jo jak by se teď hodilo kdyby čekalo ve skříni : )

Jinak kolega mi poslal nějaký sken, vypadající jako co popisujes, tak to navinu podle něj, vypadá to dost schopně, ať je vždy k ruce bude-li třeba.
sambiliong

#7 Příspěvek od sambiliong »

PT 50 se nabízí momentálně na fejkru.
sinclair

#8 Příspěvek od sinclair »

Jestli si nejsi jistej, můžu Ti to příslušný HaZ oskenovat.
Tam odsud jsem to vinul pro Mono 50 a další podobný mnohokráte i já, pěkně závit po závitu, ručně a i bez impregnace, není nutná.
Jenom proklady mezi P/S vinutími "trafopapírem", po stranách roztřepeným asi 3mm za pomoci ostře zubatého kolečka z otvíráku na konzervy a pravítka :D
Jde to celkem dobře.
Mám tedy ověřeno, že v HaZ, kde autorem je Svoboda, je to dobře - za jiné zdroje neručím a knížku S-Š z 80. let po ruce zrovna nemám.
Nemám ani fejkr, takže nemůžu zhodnotit, jestli je případných osm stovek za tohle trafo moc či málo :D
Laici to většinou tak mají - je to velký, těžký, vypadá to technicky a zároveň staře - to bude určitě mít velkou cenu :D
Stačí mrknout na ty mnohý směšný pokusy na Aukru.
ferdislav

#9 Příspěvek od ferdislav »

Pokud budeš mít chvíli, určitě budu rád i za tenhle zdroj informací, zvláště pokud je už vyzkoušený/ověřený

Ona ta piksla na aukru je sice hezká, ale já tomu dam hoďku-dvě a utvořím svoje mostrum, za ušetřené koruny koupím radši patice, ty vyrobit neumim : ))
sinclair

#10 Příspěvek od sinclair »

No, tak s těma hodinama i s ruční navíječkou přitlač, ale to nerozhoduje.
Co stavíš?
ferdislav

#11 Příspěvek od ferdislav »

Mám tu Mono 50 , měl být původně překopanej na zakázku, ale došel jsem k tomu že bude lepší a jednodušší ho zachovat, dát trochu do cajku a pak případně prodat s tím že místo původní předělávky postavím zesilovač radši komplet nový.
Takže pro funkční zkoušku se stávajícím výstupákem potřebuji něco slušného, majitel to totiž přinesl propojené s nějakým neznámým, kdovíjak, propojeným síťákem a už na pohled to vypadalo nebezpečně.. jak se to s tím chovalo nevím, ale velikostí to výkonu neodpovídalo ani náhodou...
sinclair

#12 Příspěvek od sinclair »

Dej mi do SZ svůj mail.
Sem už radši žádný sken z HaZ věšet nebudu.
Zas by to fajnšmekři sepsuli, že je čb sken ze zežloutlejch stránek časáku z roku 68 jak pro slepce, a že oni to uměj líp.
Tak počkáme, s čím se fajnšmekři a z modrýho tisku vytasí :D
ferdislav

#13 Příspěvek od ferdislav »

Odesláno
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Naopak , místo běžných , nicneříkajících plků- ukažte mi jednu technickou informaci :roll: :roll: :roll: , běžte opravdu plkat jinam . Soplweb je k tomu , vrať se domů !! Vždyť po tom touží tolik jedinců .
Sem bych bral právě reálně navíjecí předpis pro 50ku na 4-8Ω .
Roním slzy za minulost , kdy sem plkani nemohli . Zlatá politika ......
elektrosvit

#15 Příspěvek od elektrosvit »

Nepleteš si to čistě náhodou s audiowebem? 8-)
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“