(Kam patří tablety?) Přes starý vehikl poslouchám v dílně z netu. Pokud vypadne na chvilku stream, normálně audio vrčí klasickou padesátku, jako bych odpojil zem výstupu sluchátek. Divný, nějak nechápu jak je to možný. Znovu podotýkám, že je to hrozný křáp od novoty, teď už musí jet trvale na nabíječku.
Pokud jedeš trvale z nabíječky, tak bych se tomu ani nedivil. Nabíječka je pulsní zdroj, přes který "prosakuje" spínací VF složka modulovaná síťovou frekvencí. navíc pokud postupně přicházíš o zbytky kapacity baterie, slábne vyrovnávací vliv akumulátoru na proměnlivý odběr. Nezřídka je tablet navržen tak, že jen nabíječka jej v chodu neudrží. Tudíž i ten měnič v nabíječce se musí víc snažit. Hmota tabletu proti zemi má dostačující kapacitu, a tak vzniká vyrovnávací VF proud, který Ti do audia zanáší "bordel"
Ne, podle popisu to bude to, že při výpadku streamu se přehrávač kousne a ve smyčce začne přehrávat poslední kratičký kousek audia. Zní to opravdu jako 50 Hz, už jsem se s tím setkal. Řešení - aktualizovat program nebo systém.
Aha. Teď jsem zjistil další problém, že ten krám se začne nabíjet až po úplném vybití, takže se nikdy nesmí vypnout. Když za běhu odpojím nabíječku a zase ji zapojím, nabíjení nezačne. Což zas tak nevadí, ale je to taky divný. Asi připojím stabilizované napětí o trochu nižší max. nabíjecího s limitací proudu přímo na LION, a tablet ať si myslí co chce. Baterka ho utáhne tak 2-3 hodiny, pak klekne.
Jak asi taková věc zjišťuje úroveň nabití? Celou dobu mám lion na zdroji 3,9V a symbol baterie ubývá, až nahlásí konec a stop. Ten krám neměří reálné napětí, ale počítá dodaný náboj či co? Aku má ochrany v sobě. Nemůžu to nějak ošálit. Spojit napájecí + s + AKU natvrdo by asi logicky nepomohlo. Neví někdo jak? Dík
No opravil jsem volný dc konektor, který dělal největší zle, přidal do napájení diodu, elyt, odrušovací ferit a jede to čistě a OK.
Ale jak to určuje stupeň nabití je prostě záhada.