Repasovaný HP EliteBook 8470P
Moderátor: Moderátoři
Repasovaný HP EliteBook 8470P
Potřeboval bych něco zase na servis a občas na práci jinde.
Naskytla se mě možnost koupit repas s roční zárukou HP EliteBook 8470P za 6800,- včetně DPH. http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=C5A76EA
Měl by být bytelnej, má kovovej rám a panty. Můžu ho mít s W7/64 PRO nebo W10/64. Sice má jen 4GB paměti ale SODIM 8GB (nebo 2x 8GB) se dá přidat. Má to za ty prachy cenu? Novej stál minimálně 5 x tolik.
Upoutal mě výstupní kombinovanej port eSata/USB. To se dá opravdu přes eSata kšandu přímo připojit 2,5" Sata HDD napájenej z 5V adaptéru, nebo dokonce 3,5" z adaptéru 12/5V?
Trochu mám ale problém, že servisovaný mašiny mají ještě COM. HP COM nemá ale je tam zleva slot ExpressCard/54. Předpokládám správně, že to je něco jinýho než byly PCIMCI karty? PCIMCI / Com sice mám, ale v nejhorším se ExpressCard na Com taky dělá.
Díky za případný posouzení.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ten kombinovanej USB / eSata štekr na svým nemáš, nebo jsi to jen nezkoušel? SSD tam dávat nebudu, mohl by být problém jestli na něm není schovanýho něco z FW. To spíš těch 8GB paměti a pokud by šla eSata, tak 1TB disk Sata 3 se mi tu jeden válí, měl bych externí. DVD/CD je totiž každou chvíli u těch mašin co servisuju potřeba.
Pak jsem dostal 8570w a ten byl absolutne bez problemu, naprosta spokojenost. 8470w je predpokladam jen mensi verze 8570w
ExpressCard nema s PCMCIA nic spolecnyho, je to defacto PCIx sbernice.
Ja mel do nej (mozna je to jeste nekde doma) adapter od Axago na 1xRS232 a fungovalo to vicemene bez problemu, akorat ta karta ve slotu mechanicky moc nedrzela, a casto jsem si ji pri manipulaci s RS232 kabelem vytahnul...
Jedinný, co asi budu muset dokoupit je Bluethoot myšku, protože USB to má jen 3 ale to je pakatel.
to PixelOrgy: A měl jsi Expres Card 54 a nebo 34, která jde do 54 zastrčit ale moc v ní nedrží? Ona je taky otázka, jestli pro tu celkem už dost starou kartu bude k dispozici W10/64 ovladač, proto jdu radši do USB/COM, ten driver má.
Co jsi měl za systém?
Počet USB portů jsem navýšil o 2 na 4 použitím ExpresCard 54. Mělo by to umět USB3 ale zatím nebylo čím zjistit jakou rychlostí porty skutečně chodí. Ta ExpresCard se ale chová nějak podivně. Po nainstalování driveru jedou porty bez problému ale stačí ExpresCard vytáhnout z slotu a po zasunutí už nechodí a nepomůže ani restart. Driver se musí znova nainstalovat. Nějaký divný, co to může dělat?
Protože teď už je dost zásuvek USB, tak jsem se vykašlal na Bluetooth myš a použil USB bezdrátovku co jsem už měl. Bluetooth myš jsem měl půjčenou a vúbec se mi nelíbila její reakce, makala tak nějak nepřesně až trhaně. Možná ojedinělej šmejd za 540 kaček, s jinou by to třeba šlo líp.
Na SD a podobný karty jsem koupil za pár kaček čtečku asi 24 v 1 v podobě podélný krabičky s čtyřma štekrama a s 10 cm vocáskem na připojení do NTB.
Když jsem procházel správce zařízení, tak mě překvapilo, že píše že obsahuje LPT1 a SOL COM4 i když na NTB nikde žádný štekry nejsou. Nejsou náhodou vyvedený jen když je NTB vloženej do dokovací stanice?
Ještě bych prosil doporučit nějakej softík na změření, nebo aspoň porovnání rychlosti flešky zapojený v USB2 nebo USB3.
Celeron píše:Když jsem procházel správce zařízení, tak mě překvapilo, že píše že obsahuje LPT1 a SOL COM4 i když na NTB nikde žádný štekry nejsou. Nejsou náhodou vyvedený jen když je NTB vloženej do dokovací stanice?
Ano, firemne notebooky mavaju na dock stanici LPT, COM aj PS/2.
(SOL COM nie je normalny port, ale virtualny pre komunikaciu s Intel Management Engine).
Když koukám do Správce zařízení, tak je tam Biometrické zařízení na otisk prstu. Dál je tam v položce Senzory "HP Mobile Data Protection Sensor" a v položce Zabezpečovací zařízení "Čip Trusted Platform Module". Nějak mě není jasný co je co a k čemu co patří.
Manuál je na celou řadu EliteBook a je v tom docela bordel, co je ve kterým typu a navíc každej typ má ještě několik variant...
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA