Projektor NEC MultiSync VT440
Moderátor: Moderátoři
Projektor NEC MultiSync VT440
Ako zistim, ci je naozaj lampa zla a nie je tam dalsia chyba? Mam to cele rozobrate, pre istotu som kontroloval aj zdroj - vsetko vyzera OK (nic zhorene ani tmave, elyty Rubycon a vsetky dobre, tranzistory neprerazene)
Dalej som zistil, ze je (asi narazom) poskodeny objektiv - ostriaci kruzok je nakrivo (ciastocne zarazeny dovnutra) a neda sa nim ani pohnut. Objektiv som vybral, ale ani za boha to neviem rozobrat - neskusal to nahodou niekto?
Vyzeralo to na nejake elyty. Teraz som to rozobral, je ich tam na hlavnej doske plno, ale nenasiel som ziadny vadny...
Je tam 3x driver LCD AD8380JS - teoreticky by to mohlo byt okolo nich. Takuto zavadu asi vadna video RAM nevyrobi.
- Přílohy
-
nec_vt440_duchy_2.jpg- (126.28 KiB) Staženo 424 x
-
nec_vt440_duchy_1.jpg- (201 KiB) Staženo 430 x
Nemůžu ale najít kde to bylo.
edit
dělal jsem tohle na všech 3 barvách, podle mě budeš mít něco podobnýho, jen napasovat na tvůj typ
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic ... ml#8742898
po dalších 2 letech jsem ještě vyměnil všechny elyty a potom jsem musel mírně změnit hodnoty dodaných odporů
https://elektrotanya.com/sanyo_plc-se10 ... nload.html
Odpojil som aj modry (ostal samotny zeleny), rusenie zostalo.
Skusil som samotny modry, rusenie asi nebolo (nebolo tam vidiet takmer nic).
Samotny cerveny ma rusenie vyrazne. Vacsina pixelov je posunuta dolava na nespravnu poziciu.
[edit]
Tak su v prdeli tranzistory Q5202, Q5203, Q5204 (XN4601, oznacenie 5C).
- Přílohy
-
vt440_nrs1b.jpg- NRS1B
- (54.14 KiB) Staženo 450 x
-
vt440_nrs1g.jpg- NRS1G
- (66.26 KiB) Staženo 439 x
-
vt440_nrs1r.jpg- NRS1R
- (69.75 KiB) Staženo 444 x
Akurat presne nesedi typ. Povodny je VT440G, novy je VT440K. Dosky maju ine oznacenie - povodna je PWC-4410, nova je PWC-4472. Vyzeraju osadene rovnako, akurat ta starsia ma nejake dodatocne rucne upravy z tovarne (pridany drot, elyt), nova nie. A nova ma iny firmware - namiesto modreho pozadia je cierne s modrym logom NEC. Skusim zistit vymennym sposobom, v ktorej casti je problem.