Metex M-3860D

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kybl

Metex M-3860D

#1 Příspěvek od kybl »

Dnes jsem dostal tohoto frajera akorát má vadu,že nějaký chytrák měřil napětí v rozsahu na ohmy.Neměří ohmy,milivolty,hfe.Nemá s tím někdo zkušenost,nebo ho mám rovnou vyhodit?
Roman
jopein

#2 Příspěvek od jopein »

zkus to otevřít a uvidíš :D
Dikobraz

Metex

#3 Příspěvek od Dikobraz »

Stalo se mi to taky když jsem zhruba před 10 lety začínal s bastlením na multimetru DMM 2003. Dal jsem si to opravit ve výrobním družstvu kde to vyráběli a pokud si pamatuju vyměnili všechny šváby a dokonce i display. U tebe ale aspoň něco funguje, takže větší část přístroje asi zachrániš. Hodně stěstí při opravě.
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

Já se obávám že oprava v domácích podmínkách bude těžká. Stalo se mi něco podobného s multimetrem METEX M3270. Odnesl jsem to do servisu ( GHV Trading v Brně) a tam mi řekli že oprava vyjde asi na 1,5nasobek ceny nového přístroje... Pokoušel jsem se v tom doma rýpat ale, bez výsledku. Na desce jednoduchá elektronika a zbytek obstarává velikej šváb pod displejem a není to ICL 7106 :?
kybl

Metex M-3860D

#5 Příspěvek od kybl »

Kluci díky za názory.Včera jsem to otevřel a zjistil,že je asi vadný A/D MAX134.Jeho cena je zhruba 900kč.Tak jsem to zavřel a nechám to ležet na pohřebišti do té doby,dokud zase nějakej dobrák neodpráskne další.Protože investovat skoro 1000kč se mi do toho nechce.. :wand:
Roman
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Nech si ho poslat od MAXIMA jako vzorek.
kybl

Metex

#7 Příspěvek od kybl »

Myslíš,jako že já jsem strašně smutný,že mi odešel měřák a byl jsem s ním nad míru spokojený....?To se mi párkrát podařilo takhle zařídit.
Roman
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“