Windows 10 Creators Update

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od ZdenekHQ »

PixelOrgy píše:...kdyz nekoho takto rozhodi jen to, ze dodavatel SW nekam presune ikonu, asi by se mel venovat jinemu konicku...

To je, při vší úctě, pěkná pitomost. SW má sloužit mně, ne já jemu a pořád něco někde hledat.

Já šel nedávno na domovskou pobočku KB a on tam místo ní byl nějakej kšeft. Tak jsem šel na před-domovskou pobočku a tam byl vyklizenej barák. Nebyl jsem v tu chvíli moc klidný...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Standa99

#62 Příspěvek od Standa99 »

@xsc: Před upgradem stačí vybrat "Stáhnout a nainstalovat aktualizace (doporučujeme)" a stáhne si případně ovladače z Windows Update. Pro Intel tam standardně jsou.
Akorát minule jsem musel u tohohle CPU SU2300 (v 11,6" netbooku), stáhnout ovladače pro integrovanou GMA-4500MHD, které byly pouze pro Win7 a vypnout kontrolu podpisu (bcdedit -set TESTSIGNING ON), aby šly nainstalovat. Dotyčný to mermomocí chtěl, ale už se dva měsíce neozval, tak asi fachčí.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
xsc

#63 Příspěvek od xsc »

Problém byl, že právě ty nové drivery si nerozuměly s ntb grafikou a v podstatě ji vyply. Což není žádná novinka, když Win10 vyšly, automaticky mi instalovaly driver k Nvidia grafice, který byl taky chybný a způsoboval pády. Trvalo to měsíc, než MS začal nabízet správnou verzi... Proto vůbec nejsem nadšený, že kromě nucení updatu vlastního OS to ještě vnucuje nejnovější drivery, ve kterých i přes WHQL bývají chyby. Dřív jsem instaloval driver při sestavení PC a pokud v něm nebyla chyba a nebyla to mašina ke gamesení, na driver nebylo potřeba roky šáhnout....
PixelOrgy

#64 Příspěvek od PixelOrgy »

ZdenekHQ píše:
PixelOrgy píše:...kdyz nekoho takto rozhodi jen to, ze dodavatel SW nekam presune ikonu, asi by se mel venovat jinemu konicku...

To je, při vší úctě, pěkná pitomost. SW má sloužit mně, ne já jemu a pořád něco někde hledat.

Já šel nedávno na domovskou pobočku KB a on tam místo ní byl nějakej kšeft. Tak jsem šel na před-domovskou pobočku a tam byl vyklizenej barák. Nebyl jsem v tu chvíli moc klidný...

Po update/prechodu na novejsi verzi se proste ocekava, ze tam budou zmeny. Nebo maji W10 porad vypadat jako NT4?

Navic jakakoliv polozka jde najit jen zadanim casti jejiho nazvu....

Ja to nemyslel nijak utocne nebo spatne, ale v IT uz nejakej ten patek delam, a ver, ze se neco novyho ucim v podstate porad, to k tomu holt patri.

Me spis prislo, jakoby nektery lidi byli snad nuceni zakonem k tomu pouzivat windows, nebo si je pravidelne updatovat a tak si musi pozstezovat na zlej Microsoft :-)
rnbw

#65 Příspěvek od rnbw »

PixelOrgy píše:Me spis prislo, jakoby nektery lidi byli snad nuceni zakonem k tomu pouzivat windows, nebo si je pravidelne updatovat a tak si musi pozstezovat na zlej Microsoft :-)

Mnohi ludia k tomu nuteni su, vzhladom na dlhodobe nicenie trhu firmou M$. Skus si u nas nieco vybavit s uradmi elektronicky bez Windows.
dudo02

#66 Příspěvek od dudo02 »

Elektronický podpis na Linuxe funguje bezproblémovo. Soft je možné stiahnuť priamo na stránkach štátu https://www.slovensko.sk/sk/na-stiahnutie.

Ale sú ďalšie programy, s ktorými sa bez Windows nepohnem. Ak by tomu bolo ináč, tak o produkty MS ani nezakopnem.
Standa99

#67 Příspěvek od Standa99 »

To není chyba MS, že se celý svět v osmdesátkách + devadesátkách upnul k Windows a zatím to celé má setrvačnost.
Já zase brblám, že mám pro ovládání receiveru slušnou appku pro Android a pro desktop je to bída, appka není žádná.
A co se týče Win10, tak změny byly v roce 2015 předpovězeny a jako "konzervě" se mi taky některé nelíbí, ale změna je život a v něm se toho mění podstatně víc, někdy i tím nechtěným směrem.
.
..
...
dudo02

#68 Příspěvek od dudo02 »

Standa99 píše:To není chyba MS, že se celý svět v osmdesátkách + devadesátkách upnul k Windows a zatím to celé má setrvačnost.
Ja si myslím, že to je chyba MS. Svojou agresívnou politikou doslova ničili konkurenciu. Spravili si z trhu monopol a všade sa natlačili. To by ani nebol taký problém pokiaľ by ich softvér bol spoľahlivý a kvalitný. To sa však o Windowse žiaľ povedať nedá.
PixelOrgy

#69 Příspěvek od PixelOrgy »

dudo02 píše:
Standa99 píše:To není chyba MS, že se celý svět v osmdesátkách + devadesátkách upnul k Windows a zatím to celé má setrvačnost.
Ja si myslím, že to je chyba MS. Svojou agresívnou politikou doslova ničili konkurenciu. Spravili si z trhu monopol a všade sa natlačili. To by ani nebol taký problém pokiaľ by ich softvér bol spoľahlivý a kvalitný. To sa však o Windowse žiaľ povedať nedá.

Jakou konkurenci? V zacatcich tak mozna OS/2 (ktery IBM samo zabilo) a NetWare.... Unixy se stale dost pouzivaji, a uz dlouhou dobu je k dispozici Linux, v dnesni dobe plnohodnotny OS. Mac OS taky nevypada, ze by byl nejak ohrozeny Win.
Standa99

#70 Příspěvek od Standa99 »

@dudo02: OS/2 byla společným dílem MS+IBM, ale po jejich rozchodu do toho mělo IBM více šlapat, šance byla velká a nebyli to žádní nýmandi. Navíc to byl povedený systém. Jenže se to hold zvrtlo, něco podobného zažil se svými Windows Phone/Mobile i MS, když ho Android a iOS převálcovali.
.
..
...
dudo02

#71 Příspěvek od dudo02 »

PixelOrgy:
Pozri si nejaké dokumenty o MS.
Samotná vláda USA musela voči ich správaniu zakročiť. Aj od Európskej únie dostal MS pokutu za zneužívanie svojej pozície na trhu...A nie práve najmenšiu - tuším okolo 50miliard..
PixelOrgy

#72 Příspěvek od PixelOrgy »

Pokud si ale pamatuju, ten spor v US byl o tom, ze MS dodava v ramci Win internetovy prohlizec a v EU media player, a tim pry zamezuje ostatnim se prosadit na trhu.

Nejsem vubec zastance MS, ale tohle je prece blbost. Kdyby nebyl ve Win prohlizec, tak by si uzivatel ani nemohl stahnout jinej :-D

V te dobe byly totiz prohlizece placeny (Netscape napr.)

Toho OS/2 je skoda no, stejne jako BeOS...
dudo02

#73 Příspěvek od dudo02 »

Otázne je totiž ako ďaleko by bola konkurencia dnes, pokiaľ by MS nerazili bezohľadnú politiku.
Standa99

#74 Příspěvek od Standa99 »

Se závislosti na cigárech taky nemůžeš vinit tabákový průmysl, ale můžeš ho pokutovat, zakazovat mu reklamu, zvedat mu daně na cigára apod.
.
..
...
dudo02

#75 Příspěvek od dudo02 »

Ale môžem - a aj ho viním.
// ale to už ideme dosť do OT...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“