Oprava ultrazvukové čističky CT-410B
Moderátor: Moderátoři
- jarmilerik
tak se mi to nakonec podařilo rozjet
- jarmilerik
a indukčnost). Může být chyba tam? Že by byly spálené. Ono se to blbě opravuje, vzhledem k tomu, že je to umístěno ve spodním dílu vany. A já s těmi spínanými zdroji mám nemám moc zkušeností. Navíc se jich tak nějak bojím (myšleno opravovat pod napětím, jelikož o funkci toho obvodu moc nevím, kde na mě číhá nebezpečné napětí).
To schéma co jsem našel, bohužel neodpovídá skutečnosti.
Zkoušel jsem účinnost čističky pouze s jednou funkční polovinou (100W místo původních 200W). Sice to čistí, ale není to ono. Osobně bych se na ty dvě desky vykašlal a udělal kvalitní zdroj pro 4 budiče 50W.
Jenže jsem nikde nenašel žádné schéma s deskou. Nevíte případně o něčem odzkoušeném. Už jsem opravdu bezradný.
to Benyhof: R3 byl na prach, ten jsem vyměnil (na fotce dobrá deska s funkčním rezistorem)
- jarmilerik
Nicméně udělal jsem celou desku novou a součástky zapájel. Navíc jsem dal polovodiče na masivní chladič (ikdyž se hřejí spíše trafa, než polovodiče). Důležité ale je, že už to funguje. Jediné, co mě napadá, je že na té vypálené desce (byť jsem si svědomitě opravil kousky drátu) zůstala část ohořelá a mohla být částečně vodivá. Ale to je jen můj názor.
Jsou hold někdy věci mezi nebem a zemí.
Díky všem za ochotu mi pomoci dobří lidé.
- Přílohy
-
deska cisticka4.jpg- funkční celek
- (102.66 KiB) Staženo 191 x
-
deska cisticka3.jpg- původní vadná deska
- (77.41 KiB) Staženo 168 x
-
deska cisticka2.jpg- původní vadná deska
- (92.47 KiB) Staženo 172 x
-
deska cisticka1.jpg- nová deska