To je ještě dobrý!
Myslím, že v Sonoretách RV12, kde pracovaly vojenský uni pentody RV12P2000 jako zpětnovazebák a zesilovač a mohla se klidně použít místo selénu i jako usměrňovač - tak tohle RVčko potřebovalo přizpůsobení repráku, tedy výstupáček s primární impedancí myslím 15kOhm. Označení VT80, dvousloupek.
Neumím si dost dobře představit drát na primáru toho výstupáčku. A byl podle fotek maličký a zřejmě se i po válce běžně vyráběl, Fusek ho prodával hodně dlouho. On vůbec Fusek měl spoustu "spešl" záležitostí, soudě podle jeho dobovýho "katalogu". Jasněže převážně inkurant, ale spoustu toho musel nechávat i dělat, třeba zrovna ty výstupáky na RV, nebo i na heptodu z ECH/UCH21, ta potřebovala dokonce primární impedanci výstupáku 20kOhm, aby dala asi 0,5W výkonu.
Já to nikdy v ruce neměl, ale ty RVčkový Sonorety prej hulákaly úžasně
Tenkrát to měli bastlíři mnohem jednodušší. K jedný lampě patřil jeden-dva výstupáky, v nabídce třeba 30 druhů tlumivek, 20 velikostí a uspořádání síťáků a bylo.
Když někdo chtěl něco speciálnějšího, tak motal. Tehdy to byla naprosto běžná věc, každý to ovládal, uměl to spočítat i pionýr a každý druhý bastlíř měl navíječku, někteří na fakt profi úrovni.
A taky se hlavně dal běžně koupit za pár šušňů na malých cívkách 125 a 250g skoro jakejkoliv drát. Jadýrko se obvykle vykuchalo z něčeho vojenského, vždycky v tom byly suprovní německý M plechy.
Ještě koncem 50.let se tu různě poflakovaly takové hromady inkurantu a s tak kvalitním materiálem, že bastlíři nejradši stavěli z toho. Ostatně je to vidět i na zaměření nabídek obchodníků z té doby.
Třeba u svitkových kondíků z aparátů wehrmachtu měl bastlíř skorem 100% jistotu, že nechytí svod, nezničí tehdy celkem drahou lampu a i dlouho a hodně vydrží.
Míval jsem jako kluk strejdou darované, německé svitkové sikatropy a ty byly všecky nejmíň na 500V. Celou velkou bednu MP bloků Bosch, některé i trojité, jsem zpracovával už jako větší do výhybek beden, byly výborné a měly lepší poměr objem/kapacita, než moderní poválečná výroba Tesly.