Vydolování dat z chcíplé MicroSD karty

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Vydolování dat z chcíplé MicroSD karty

#1 Příspěvek od Michal22 »

Donesl mi kamarád chcíplou MicroSD kartu Kingston 16GB, že ji měl ve svém Samsungu a najednou ji neviděl.
Zkoušel jsem ji v práci v NB Dell (Win 7), počítač ji vůbec neviděl (měl jsem ji strčenou přes adaptér SD/MicroSD do interní čtečky notebooku).
Dal jsem ji kolegovi, který ji zkusil podobně nacpat do svého stolního PC (taky Win 7), i on ji neviděl.

nyní ji zkouším ve svém starém PC s Win XP, kde mám už historicky dlouho program RescuePro od SanDisku, navíc jsem nainstaloval zde již několikrát probíranou Recuvu.
Ani jeden SW nevidí kartu.

Ale když mám čtečku SanDisk prázdnou, tak se objeví v připojených zařízeních ihned po zastrčení do USB portu, kdežto když do ní vložím inkriminovanou kartu a teprve potom čtečku připojím, tak se v připojených zařízeních objeví až po moc dlouhé době (třeba po 10 minutách).
A když chci PC restartovat, tak start skončí na bootovacím menu, nejde s ním nic dělat, musím kartu vytáhnout, aby PC naběhl.
Čili to vypadá, že počítač něco málo vidí.
Neporadil by někdo, co se dá ještě zkusit?
Díky
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Obavam sa, ze jedine vyhodit. Asi umrel radic, resp. su poskodene jeho konfiguracne data vo flash a firmware to nezvlada, tak nekomunikuje. Keby si mal notebook s integrovanou citackou ako PCI zariadenie (nie USB), tak by si v Linuxe videl v logu, ze prikazy skoncia pravdepodobne s timeoutom.

Keby to bola aspon velka SD karta, tak sa da rozobrat a data vytiahnut priamo z flash.
warp

#3 Příspěvek od warp »

Není ta SD nalomená? (stačí mikroskopicky) Takovou jsem měm taky v ruce, když se opatrně zmačkla/přimačkla ve správném místě, tak se snažila načíst - nakonec ale nešla stejně přečíst - porušen křemík vevnitř !
Naděje na záchranu - téměř nulová. Snad zkusit odborné firmy, asi to taky vrátí bez výsledku.
Nakadah

#4 Příspěvek od Nakadah »

Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

A zkusil ji někdo přečíst v SPI režimu ???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“