Čím se krimpují tyto dutinky?
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Čím se krimpují tyto dutinky?
Díky.
K těm čelistem jsou samozřejmě potřeba příslušné kleště... aby mě někdo nechytal za slovo.
Daji se koupit i "dutinky" ve stylu izolovanejch fastonů a ok. https://www.gme.cz/kabelove-zakoncovaci-koliky
-
petrfilipi
forbidden píše:...Chtěl bych ale, aby byl kabel chycenej i za izolaci, aby to něco vydrželo. ...
Co by to jako mělo vydržet?
Vezmeš licnu, odizoluješ, nasuneš dutinku, zalisuješ, zastrčíš do svorky a utáhneš.
Když jsi z Brna, tak to máš do GME kousek, ale jinak třeba u nás (http://www.emat.cz/di-1-5-8-lisovaci-dutinka-s-izolaci?search=dutinka) je mají za třetinu.
Petr
V současné práci mám tyto
- Přílohy
-
fotka1.jpg- (24.01 KiB) Staženo 115 x
Kvicala_r píše:Některy ty dutiny jsou poměrně delší. Vím, že to asi není správně, ale dá se tam pak zakrimpovat i kousek izolace.. Třeba i na o fous větší průřez a pak domačknout licnu tím správným sevřením..
Ne ne do dutinky izolace vodiče nepatří, pouze licna, proto se dělají různé velikosti.
Prošlo mi jich rukana snad několik tisíc rúzných velikostí. Vždy jsem dutinku na licnu zamáčkl plochými kleštěmi, pokud byla dutinka delší než otvor ve svorkovnici, tak jsem jí zkrátil i se zamačknutým vodičem štípačkami a jak už tady bylo napsáno - o zbytek se postará svorkovnice.
Jak prosté a spolehlivé
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Přílohy
-
15029-web-Crimp-vierkant.jpg- (89.12 KiB) Staženo 90 x
dudo02 píše:A zároveň neprofesionálneEleman píše:Vždy jsem dutinku na licnu zamáčkl plochými kleštěmi, pokud byla dutinka delší než otvor ve svorkovnici, tak jsem jí zkrátil i se zamačknutým vodičem štípačkami a jak už tady bylo napsáno - o zbytek se postará svorkovnice.
Jak prosté a spolehlivé.
.
Ani revizákovi to nevadilo, tak o co jde.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich