Kúpa osciloskopu

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

To jo. Ta deska s Readoutem :wink: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
elektrosvit

#17 Příspěvek od elektrosvit »

I když jsem fanda tesláckých přístrojů, v případě osciloskopu bych si radši koupil 10 let starý Hameg, než 30 let staré BMko.
dudo02

#18 Příspěvek od dudo02 »

Tak pozerám, že dosť častým problémom u starších osciloskopov sú enkódery a otočné prepínače. To je jeden z problémov aj u môjho C1-94.

Momentálne zváram,sústružím a flexujem v garáži,kde mám aj veci na bastlenie. Táto činnosť elektronickým zariadeniam neprospieva. O nejaké 2 roky garáž zbúram a postavím si novú dielňu.Mne tých 2x20MHz stačí, čiže by som si kúpil aj nový prístroj. Ale nie do tejto gáráže - to by som ho zničil a už som aj tak zaprataný a analógy sú dosť veľké.

Jedna z možností je USB osciloskop. Napr. za nejakých 50eur sa od číňana dá zohnať takáto hračka.
Otázne je či to nahradí C1-94. USB by bol kontrola,pokiaľ by som si nebol istý pri C1-94. A taktiež by som ho použil v prípade potreby dvojkanálu.V dielni má aj tak jeden IBM thinkpad T61, cez ktorý robím autodiagnostiku, tak by som to s tým USB skopom dal dohromady.
No a potom, ak budem ma vyriešené priestory by som išiel do nového prístroja, kľudne nejaký slušný digitál 2x20MHz. Napr. takéto niečo mi úplne bude stačiť. Teda parametrami, v kvalite jednotlivých značiek u osciloskopov sa nevyznám.http://www.avelmak.sk/index.php?lm=621&pg=det&article=37462.
Atlan

#19 Příspěvek od Atlan »

To uz radsej rigol1052, sice ma scoje muchy ale postaci. No co budes ho zakrivat a nosit do obyvacky :D
Len neviem ci niekto niecoho takeho bude zbavovat. Novy sa uz neoplati kupovat.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“