Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
sinclair

#496 Příspěvek od sinclair »

Tím svěrákem a čekáním "na lupnutí" to šlo jen do určité doby. Stačilo sevřít do lepenky třeba z desek starého sešitu, aby na plastu nebyly zuby svěráku, opatrně a pomalu utahovat z jedné a druhé strany a skoro vždy se povedlo.
Dokonce tak, že to šlo po opravě/úpravě opětovně krásně znova slepit hňupolepem.
Takhle jsem to zkoušel i s novějšími a sice to "luplo", ale to už bylo prasknutí materiálu pouzdra, ne ten spoj - ten sviňa furt držel dál.
Praskly mi tak už tři krásné a netopící 12V trafoadaptéry, většinou všecko nějaká značka - ten poslední byl od něčeho od Yamahy.
stefan31

#497 Příspěvek od stefan31 »

.... ide to dobre namočením do technického benzínu, mám to vyskúšané ..... a pribudlo toto .....

Stefan31
Přílohy
AKAI.jpg
AKAI
(44.98 KiB) Staženo 77 x
Celeron

#498 Příspěvek od Celeron »

stefan31 píše:.... ide to dobre namočením do technického benzínu, mám to vyskúšané .....Stefan31

Na co odpovídáš?
Jako rozlouskávat ve svěráku napájecí adaptéry namočený do benzínu? 8O
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
stefan31

#499 Příspěvek od stefan31 »

Áno, aj by som nafotil jednu rozborku, ale neviem to nájsť - predvianočné upratovanie .... :D

Stefan31
Celeron

#500 Příspěvek od Celeron »

To teda nechápu, jak by benzím mohl nějak pomoci rozlousknout ultrazvukem svařenou krabici. Jedině snad pokud by byla slepená lepidlem alá Chemoprén, ten benzín naleptává a rozpouští.
Jirka

stefan31

#501 Příspěvek od stefan31 »

Tým, ako je to možné som sa nezaoberal, natrafil som na to na YT a pri najbližšej príležitosti som to vyskúšal - išlo o accu-pack do foťáku, kúpil som nový a starý na skúšku ponoril spolovice do benzínu na pár hodín - o ono to šlo. Možno to nebude fungovať na všetky technológie pri spájaní tých plastových dielov, ale na tomto to šlo. Neviem to nájsť, nafotil by som to .....

Stefan31
Mysteri

#502 Příspěvek od Mysteri »

Ten benzín môže trochu niektoré plasty ,,naleptať" a tak môžu pod tlakom v mieste spojenia povoliť.
mi-ro

#503 Příspěvek od mi-ro »

Je to nesmysl, už se to někde hluboce řešilo se závěrem, funguje to jen na trubce.
..to bude jen ňákej odpůrek
helios

#504 Příspěvek od helios »

Benzín pôsobí na niektoré plasty dosť deštruktívne. Pred časom som vymieňal jednu panelovú 230V schuko zásuvku v elektrocentrále, (sú tam dve), za zásuvku s kolíkom. Pri tankovaní benzínu sa na vonkajšok zásuvky dostala trocha benzínu, ktorý sa hneď utrel. Po dvoch mesiacoch sa pri pripájaní kábla odlomila najprv klapka, po vytiahnutí vidlice sa odlomila celá zásuvka, pritom vedľajšia schuko prežila nepoškodená. Z toho mi vyplýva, že dnešný benzín je sajrajt a že panelové zásuvky sa vyrábajú z dákeho podradného plastu. :cry:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
elektrosvit

#505 Příspěvek od elektrosvit »

Spíš stojí za prd dnešní plasty. Před dvěma roky jsem namontoval venkovní zásuvku na balkon a plast se už okolo pantů víka drolí a po drobných kuličkách odpadává. Buď konstruktér nepočítal s UV zářením, nebo záměr...
Monogatari

#506 Příspěvek od Monogatari »

To jsou ty samorozkládající se plasty. Máme milión druhů plastů, z nichž některý se rozkládají 1000 let, ale z nějakýho záhadnýho důvodu se věci pro venkovní použití (plus pásky na digitálky Casio) dělají z toho, kterej to umí nejrychlejc.
radioelectrum

#507 Příspěvek od radioelectrum »

mě se ve sklepě ve tmě, dá se říci že konstantní teplotě v banánové krabici se kterou se nemanipulovalo úplně na prášek rozsypala igelitka TESCO. Uvnitř byli pouze součástky jako odpory a podobně, žádné co by s toho něco chemického utíkalo.
rnbw

#508 Příspěvek od rnbw »

Toto robia ekologicke igelitky. Ak chces nieco odlozit, musis pouzie neekologicku.
konosuke

#509 Příspěvek od konosuke »

no iba dúfam že z ekologického plastu něrobí izoláciu vonkajšeho koaxu pre anténu :(
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#510 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Toto robia ekologicke igelitky. Ak chces nieco odlozit, musis pouzie neekologicku.

Nevím jak v Vás, ale u nás ode dneška igelitky ve většině krámů zažízli zpoplatněním. Zdarma mají snad být jen pytlíky na pečivo a jiný kusový žrádlo bez vlastního obalu.
Jirka

Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“